Limonun en tatlı 16 hali
Limonlu Pratik Ekler Tarifi (10 adet)
3 adet yumurta
9 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
3 çorba kaşığı un
Bir buçuk limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
250 gram kedidili bisküvi
Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin. Bu karışımı tencereye alıp zerine su ekleyin. Un, limon suyu ve kabuğunu ilave edip kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 1 adet kedidilinin iç tarafına muhallebiden sürün ve ikinci kedidilini üzerine kapatıp tekrar muhallebi sürün. Ekler ve karışım bitene kadar işleme devam edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
Limonun en tatlı 16 hali
Limonlu Parfe Tarifi (6 kişilik)
5 adet yumurta
300 ml (bir buçuk su bardağı) krema
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
3 adet limon
Bir tutam tuz
Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını cam bir kasede bir tutam tuzla birlikte, katı bir köpük olana dek mikserle çırpın. Diğer tarafta yumurta sarılarını krema, pudraşekeri, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile çırpın. Köpük halindeki yumurta aklarını diğer karışıma ekleyip karıştırın. Kare bir kalıba karışımı yayın. Bir gece buzlukta bekletin. Dilimleyip frenk üzümü ile birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Yumurta aklarının katı bir köpük olması için, cam veya metal bir kapta çırpmalısınız. Kabın kuru, temiz ve yumurtalarla aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler