Patlıcana Sarılı Çipura

Lezzetli ve pratik tarifiyle patlıcana sarılı çipura tarifi sofralarınıza şıklık ve renk katacak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mısır unu ve deniz tuzunu karıştırıp çipuralara bulayın. Tavada zeytinyağında iki taraflarını da 15 dakika pişirin. Patlıcan için bir kasede zeytinyağı, bal, tuz ve pul biberi karıştırın. Patlıcan şeritleri üzerine bu sosu sürün. Yağsız tavada iki taraflarını da altın rengi alana kadar pişirin. Salata için salata malzemelerini karıştırıp servis tabağına zemin yapın. Çipuraları patlıcan şeritleri ile sarıp salata üzerinde sıcak olarak servis edin
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL