Lezzetli tartlar

Bitter Çikolatalı Tart

Malzemeler

Hamuru için: 200 gram tereyağı 

1 su bardağı pudraşekeri 

1 adet yumurta sarısı 

1 paket kabartma tozu 

50 gram kakao 

Yeteri kadar un 

İçi için: 200 gram bitter çikolata 

150 gram krema 

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 

1 çorba kaşığı tereyağı 

Bir tutam tarçın 

Krokan için: 4 çorba kaşığı su 

1 kahve fincanı tozşeker 

Yarım çay bardağı ikiye bölünmüş fındık 

Üzerine: 150 gram bitter çikolata 

2 çorba kaşığı krema 

Süslemek için: 2 adet çilek 

Bitter Çikolatalı Tart Yapılışı

Pudraşekeri ve tereyağını iyice karıştırın. Üzerine yumurta sarısı, kakao ve kabartma tozu ilave edin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Daha sonra yarım saat dinlendirin. Hamurun 1/3'ünü kenara ayırıp, kalanını merdane yardımı ile açın. Hamuru orta boy bir tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak şekilde içine yerleştirin. İçi için, kremayı ısıtıp üzerine küçük parçalar halinde kırdığınız çikolata, rendelenmiş portakal kabuğu, tereyağı ve tarçın ekleyin. Ocaktan alıp ılındıktan sonra tartın üzerine dökün. Kalan hamuru açıp tartın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin. 150 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı ekleyip soğuyan tartın üzerini ve yanlarını kaplayın. Krokanı hazırlamak için su ve tozşekeri bir tavaya alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamel rengi olana kadar pişirip ocaktan alın. İçine kırılmış fındık ekleyip karıştırın. Bekletmeden yağlı kağıt serilmiş düz bir zemine dökün. Donduktan sonra parçalar halinde kırın. Üzerindeki çikolata donan tartı, krokan ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...