Lezzetli tarifler

Cevizli ve Çikolatalı Tart

   Malzemeler

Hamuru için: 

3 su bardağından 1 parmak az un 

Yarım su bardağı tozşeker 

150 gram tereyağı 

3 adet yumurta, bir tutam tuz 

İç malzemesi için: 150 gram toz ceviz 

1 su bardağından 1 parmak az tozşeker 

3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tarçın 

1 adet limonun suyu 

Üzerine: 200 gram bitter çikolata 

Süslemek için: Rendelenmiş bitter ve 

sütlü çikolata, vişne 

Cevizli ve Çikolatalı Tart Yapılışı

HAMUR için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru strech filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane ile açıp, 26 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cevizli harcı hamurun içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tart soğuyunca üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın. Rendelenmiş çikolata ve vişne ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...