Lezzetli tarifler
Cevizli ve Çikolatalı Tart
Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağından 1 parmak az un
Yarım su bardağı tozşeker
150 gram tereyağı
3 adet yumurta, bir tutam tuz
İç malzemesi için: 150 gram toz ceviz
1 su bardağından 1 parmak az tozşeker
3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tarçın
1 adet limonun suyu
Üzerine: 200 gram bitter çikolata
Süslemek için: Rendelenmiş bitter ve
sütlü çikolata, vişne
Cevizli ve Çikolatalı Tart Yapılışı
HAMUR için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru strech filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane ile açıp, 26 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cevizli harcı hamurun içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tart soğuyunca üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın. Rendelenmiş çikolata ve vişne ile süsleyin.
Lezzetli tarifler
Üç Renkli Kek
Malzemeler
Kek için:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
1 + 1/4 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta, 2+1/4 su bardağı un
3/4 su bardağı+2 çorba kaşığı süt
Turuncu gıda boyası
2 çorba kaşığı elenmiş toz kakao
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için: 1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Turuncu gıda boyası
Üç Renkli Kek Yapılışı
TEREYAĞINI derin bir kaba alıp mikserle çırparak kabartın. Vanilya ekstratı ve pudraşekerini yağa ekleyip mikserleyin. Yumurtaları teker teker yedirin. Elenmiş un ve 3/4 su bardağı sütü ekleyin. Mikserle çırparak tüm malzemenin iyice karışmasını sağlayın. Karışımı üçe bölün ve birini sade bırakın. İkinci karışıma turuncu gıda boyası ekleyip karıştırın. Üçüncü karışıma ise kakao ve 2 çorba kaşığı sütü yedirin. Küçük muffin kalıplarına 3 karışımdan eşit miktarda koyup üzerine damla çikolata serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Üzerini süslemek için krem şanti, soğuk süt ve gıda boyasını mikserle çırpın. Mermer keklerin üzerini süsleyip servis yapın.
Lezzetli tarifler
Çikolatalı Aromatik Puding
Malzemeler
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için: Frambuaz
Çikolatalı Aromatik Puding Yapılışı
TEREYAĞINI derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Lezzetli tarifler
Çikolatalı Tart
Malzemeler
Hamuru için: 1 su bardağı +
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı pudraşekeri
Bir tutam tuz
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
İç kreması için: 100 ml krema
(1 kutu 200 ml)
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Süslemek için: Yarım paket (40 gram) beyaz çikolata
Çikolatalı Tart Yapılışı
1 HAMUR için un, kakao, pudraşekeri ve tuzu derin bir kapta yoğurun. Tereyağını da ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Yumurta sarısını ekleyip, iyice yoğurduktan sonra hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle açıp, küçük tart kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle yayın. Kabarmaması için üzerlerine alüminyum folyo serin ve nohut koyun. Bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda nohut ve alüminyum folyoyu üzerinden alın, 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 2 Kremayı ısıtın ve içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları koyup, eritin. Daha sonra kremayı karıştırarak ılıtın. Ilıyan kremayı soğuyan tart kalıplarının içine paylaştırın. Buzdolabında en az 1 saat bekletin ve üzerini rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyip, servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz bu tartı porsiyonluk olarak değil de bütün olarak da hazırlayabilirsiniz.
Lezzetli tarifler
Sürpriz Kek
Malzemeler
Kalpli kısmı için:
3,5 yemek kaşığı (125 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
3 adet yumurta
1 su bardağı (200 gr) şeker
1 su bardağı (200 ml) süt
3 su bardağı (360 gr) un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı nar suyu
Kek için:
7 yemek kaşığı (250 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
3 adet yumurta
2 su bardağı (400 gr) toz şeker
1 su bardağı (200 gr) süt
3 su bardağı (360 gr) un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tepsiyi ve kalıbı yağlamak için:
1 yemek kaşığı (35 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 yemek kaşığı (20 gr) un
Sürpriz Kek Yapılışı
Kalpli kısmı için yumurtayla şekeri birlikte çırpın. İçine Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan malzemeleri de ilave edip son bir kez daha çırptıktan sonra Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. 175 derecede 15 dk pişirin. Kek ılındıktan sonra kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla keki keserek şekillendirin. Kek kısmını da kalpli kısım gibi hazırlayıp, Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının içine 1/3 lük kısmını dökün. Hazırladığınız kalpli kekleri, kek kalıbının içindeki karışıma dik ve kalplerin sivri kısmı üstte kalacak şekilde dizin. Kalan kek karışımını üzerine dökün ve 170 derece fırında 50 dk pişmeye bırakın. Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edip fırından çıkartın. Ilındıktan sonra ters çevirip üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Kek kalıbını ters çevirdiğinizde kalpli kısımların düzgün gözükmesi için kalıba sivri kısımları üstte kalacak ve dik olacak şekilde yerleştirin.
Lezzetli tarifler
Çilek Soslu Kek
Malzemeler
4 adet yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı sıvıyağ
4 kahve fincanı süt
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Üzerine:
2 su bardağı çilek suyu
Çilek Soslu Kek Yapılışı
BİR kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra yağı ekleyip karıştırın. Kakao haricindeki bütün malzemeleri de ekleyip tekrar mikserle çırpın. Kek kalıbını hafifçe yağlayın ve unlayın. Hazırladığınız kek karışımının yarısını kalıba dökün. Kalan karışıma kakaoyu ekleyip karıştırın.Kakaolu karışımı da kalıptaki karışımın üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Fırından çıkartıp ılınması için beklettikten sonra üzerine çilek suyunu gezdirip servis yapın.
Lezzetli tarifler
Portakallı Çikolatalı Kurabiyeler
Malzemeler
1+1/3 su bardağı un
3/4 su bardağı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
2/3 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
80 gram bitter çikolata
2-3 adet vanilyalı gofret
Portakallı Çikolatalı Kurabiyeler Yapılışı
TEREYAĞINI tozşekerle karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin. Un, vanilya, portakal ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. ‹ki parçayı da unlanmış zeminde merdaneyle bisküvi kalınlığında açın. Çay bardağıyla hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların yarısının üzerine tozşeker serpin. 220 derece fırında 5-6 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Dövülmüş gofretleri ekleyip karıştırın. Şekersiz kurabiyeleri taban olarak kullanıp çikolatalı karışımı üzerine sürün. Şekerli parçaları da bunların üzerine yapıştırıp servis yapın.
Lezzetli tarifler
Vişnovi Tart (Vişneli Kek)
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı pudraşekeri
250 gram tereyağı
10 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı vanilya
100 gram vişne kompostosu
Vişnovi Tart (Vişneli Kek) Yapılışı
Pudraşekerini ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alıp tahta kaşıkla iyice ezerek karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin. Eleyerek unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Vişne kompostosunu da ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyin ve vişne sos ile servis yapın.
Lezzetli tarifler
Çikolatalı Puding
Malzemeler
225 gram tereyağı
300 gram bitter çikolata
8 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı un
Servis için: Dondurma, çikolata sos ve çikolata parçaları
Çikolatalı Puding Yapılışı
İLK olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını başka bir tencerede eritip, çikolatayı ekleyin. 1-2 defa karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Önce yumurta aklarını tozşekerin yarısıyla birlikte çırpın. Başka bir kapta, yumurta sarılarını kalan tozşekerle mikserleyin. Çırptığınız bütün malzemeleri, çikolatalı karışımla birlikte bir kabın içine alın. Üzerine nişasta ve unu ilave ederek, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta büyüklükte bir kek kalıbının içini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dilimleyerek, dondurma, çikolata sos ve çikolata parçalarıyla servis yapın.
Lezzetli tarifler
Çikolatalı Mus
Malzemeler
Yarım çay bardağı tozşeker
3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
500 gram krema
240 gram bitter çikolata
2 adet yaprak jelatin
Yarım çay bardağı buzlu su
Süslemek için:
80 gram beyaz çikolata
Çilek sos için:
1 kg çilek
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Çikolatalı Mus Yapılışı
Şekerle yumurta sarıları mikserle çırpın. Kremayı da mikserle köpürtün. Jelatin yapraklarını buzlu suda eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını çırparak köpürtün. En son bu karışıma ekleyin. 5 adet küçük kalıba bu malzemeyi doldurun. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Sonra tatlıları servis tabağına ters çevirin. Üzerine, erittiğiniz beyaz çikolatayı gezdirin. Sos malzemesini kaynatıp, mikserle çırpın. Tatlılarla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Benmari usulü eritmek: Kaynayan su dolu bir tencerenin içine konulan küçük bir kaba çikolata yerleştirilir ve bu şekilde eritilir.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri