Lezzetli irmik helvaları

İrmik helvası

   Malzemeler

Bir buçuk su bardağı+2 çorba kaşığı irmik 

50 gram file badem 

6 çorba kaşığı zeytinyağı 

1 su bardağı süt 

Bir su bardağından bir parmak eksik su 

1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker 

1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 

Süslemek için: Çubuk tarçın 

İrmik helvası Yapılışı

İRMİK, badem ve zeytinyağını kısık ateşte 15 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede süt, su, tozşeker ve limon kabuğunu kaynama noktasına gelene kadar pişirin. İrmiği, sütlü karışıma ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Demlenmesi için 40- 45 dakika dinlendirin. Küçük kalp şeklindeki kalıpları servis tabaklarına yerleştirin. İçlerine tatlıyı pay edip, kalıpları çıkarın. Çubuk tarçınla süsleyip servis yapın.

Aşçının notu: Demlenme sırasında tencerenin kapağının altına bez veya kağıt havlu koyarsanız buharı çeker ve demlenme daha hızlı olur. Bu irmik helvası az miktarda zeytinyağı ve tozşeker içermektedir. Şayet helvanızı daha tatlı tercih ederseniz, servis sırasında üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

 

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...