Lezzetli diyet yemekler
KIYMALI BROKOLİ(4 Kişilik)(160 Kcal)
Yarım kg brokoli, 150 gram yağsız kıyma, 4 su bardağı+yarım çay bardağı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet soğan, 2 adet orta boy domates, tuz
Kaynamakta olan 4 su bardağı suyun içine, yıkanmış ve çiçeklerine ayrılmış brokoliyi ilave edin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı açık olarak hafif yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan kıymayı bir tavaya alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağ ve ince kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domates ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, bu karışımı brokolinin üzerine ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli diyet yemekler
ZEYTİNYAĞLI ÇALI FASULYE(279 Kcal)
1 kg çalı fasulye, 1 adet soğan, 3-4 diş sarmısak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 adet orta boy domates, 2 adet kesmeşeker, tuz, bir buçuk su bardağı su
Çalı fasulyesini yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarları da dahil olmak üzere temizleyin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğan ve ayıklanmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip, 1-2 dakika daha çevirin. Kesmeşeker, tuz ve çalı fasulyesini ekleyip, karıştırın. Suyunu katın ve önce orta, daha sonra kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.
Lezzetli diyet yemekler
FIRINDA MANTAR(148 Kcal)
12 adet orta boy mantar, 1 adet limonun suyu, 4 dal taze soğan, 2 dilim bayat ekmek içi, yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Mantarların üst zarlarını bir bıçak yardımıyla soyun. Sap kısımlarını çıkarın ve mantarları limonlu suyun içine koyun. Mantarın sap kısımlarını ve taze soğanın yeşil kısımlarını incecik kıyıp bir kaseye alın. Bu karışıma ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri ile zeytinyağını ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız harcı mantarların içine doldurup fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
Lezzetli diyet yemekler
AKDENİZ TAVUĞU(4 Kişilik)(198 Kcal)
4 adet tavuk budu, 4 çorba kaşığı yoğurt, 3 tatlı kaşığı domates salçası, 2 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber, servis için: patates ve havuç
Tavuk butlarını yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. Geniş bir kasede yoğurt, salça, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Tavuk butlarının her tarafını bu sosla bulayın ve sosun içinde 2 saat bekletin. Daha sonra butları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Haşlanmış patates ve havuçla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli diyet yemekler
BİFTEKLİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI(4 Kişilik)(320 Kcal)
200 gram biftek, 1 çay bardağı arpa şehriye, 6 su bardağı+1 çay bardağı su, 1 adet büyük boy havuç, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı baharat karışımı, 1 adet soğan, tuz, karabiber, üzerine: maydanoz
İnce dilimlenmiş bifteği, 1 çay bardağı sıcak suyla birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencereye 1 su bardağı su koyun. Küp doğranmış havucu hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Diğer taraftan 5 su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayınca salça ve baharat karışımını ilave edin. Daha sonra biftek, havuç, arpa şehriye ve ince kıyılmış soğanı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli diyet yemekler
BİFTEKLİ MİLFÖY BÖREĞİ(4 Kişilik)(312 Kcal)
4 adet orta boy biftek, 4 adet milföy hamuru, 2 adet sivri biber, 1 adet küçük boy domates, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım demet dereotu, 1’er tutam tuz ve karabiber, üzerine: 1 adet yumurta, çörekotu
Bifteği yapışmaz yüzeyli bir tavada veya ızgarada önlü arkalı pişirin. Sivri biberi halka, kabuğu soyulmuş domatesi küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp sivri biber ve domatesi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edin. 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ekleyin. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve hafifçe yumuşadıktan sonra elinizle biraz açın. Ortasına bifteği yerleştirin. Üzerine domatesli harçtan koyun ve istediğiniz şekli verin. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli diyet yemekler
BİBERLİ EKMEK(4 Kişilik)(460 Kcal)
1’er adet kırmızı, çarliston ve sarı biber, 5-6 adet kurutulmuş domates, 1 çay bardağı sıcak+3/4 su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker, üç buçuk su bardağı un, 2 tatlı kaşığı biberiye, 2 tatlı kaşığı domates salçası, 3/4 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, üzerine: 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kırmızı, çarliston ve sarı biberi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberleri közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesi 1 çay bardağı sıcak suda 5 dakika bekletin. Sudan çıkarın ve iri şekilde doğrayın. Derin bir kaba toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 3/4 su bardağı ılık suyu ilave edin ve 10-15 dakika kabarana kadar bekleyin. Un ve biberiye ekleyip, iyice karıştırın. Domates, salça, kurutulmuş domatesin haşlama suyu, yoğurt ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur elinize yapışmıyorsa biraz daha ılık su ekleyin). Hamuru düz bir zeminde yuvarlayın ve bir kaba alın. Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir odada hamur iki katına ulaşıncaya kadar bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine ekmek hamurunu yayın. Üzerine kestiğiniz renkli biberleri tahta bir kaşık yardımıyla yerleştirin. Bir fırça yardımıyla üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Lezzetli diyet yemekler
PATATES PÜRELİ KEBAP(4 Kişilik)(528 Kcal)
6 adet orta boy patates, yarım kg kuşbaşı dana eti, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet domates, tuz, karabiber, yarım demet maydanoz
Patatesleri haşlayıp, suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Daha sonra fırın tepsisine yayın ve suyunun çekmesi için önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyan patates püresinin içine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Diğer taraftan eti sıvıyağ ile birlikte tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Patates püresinin yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sırasıyla kavurduğunuz eti, halka doğranmış domates ve maydanoz yapraklarını yerleştirin. En üste kalan patates püresini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler