Lezzet kaçamakları
TAVADA MANTARLI LAZANYA(4 Kişilik)
6 adet lazanya yaprağı, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 6-7 adet mantar, 1 adet soğan, 2 adet domates, 3 adet sivri biber, 4 dal maydanoz, 2 çorba kaşığı kaşar peyniri, tuz, karabiber
Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin. Üzerine soğan ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Daha sonra doğranmış domates ve sivri biberi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ilave edin. Haşlanmış lazanyaları süzün. Didikleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika birlikte pişirin. Kaşar peyniri serpip sıcak servis yapın.
Lezzet kaçamakları
BEZELYE KAPLI ROSTO(2 Kişilik)
300 gram rostoluk et, 1 su bardağı dondurulmuş bezelye, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
Bezelyeleri bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin. Robota alıp üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyin. Birlikte çekip kenara alın. Eti tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağını bir tavaya alın ve etin her tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın. Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Lezzet kaçamakları
TÜRK USULÜ SUŞİ(4 Kişilik)
500 gram ıspanak, 1 su bardağı pirinç, 1 adet lüfer filetosu, 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz, süslemek için: domates ve limon dilimleri
Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Diğer taraftan pirinç ve balığı birlikte bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın. 2-3 parça balığı tencereden alıp kenara ayırın. Tencereye tereyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Haşlanmış ıspanak yapraklarını yemek tabağı büyüklüğünde birleştirerek zemin oluşturun. Hazırladığınız pirinçli harcı ortasına koyun. Ayırdığınız balık parçalarını pirincin üzerine koyup rulo yapın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Lezzet kaçamakları
PEYNİRLİ DİLİM KURABİYE(6 Kişilik)
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 150 gram beyaz peynir, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı pulbiber, 1 çorba kaşığı karabiber, aldığı kadar un, üzerine: susam, çörekotu, servis için: kaşar peyniri ve domates
Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Hamuru rulo haline getirin. Daha sonra bir bıçakla dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kaşar peyniri ve kiraz domatesle servis yapın.
Lezzet kaçamakları
KREMALI TEL KADAYIF(8 Kişilik)
1 kg tel kadayıf, 2 çorba kaşığı tereyağı, kreması için: 4 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı tozşeker, 8 çorba kaşığı irmik, 5 çorba kaşığı margarin, şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, üzerine: kaymak, incir dilimleri
Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Şerbeti için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan kadayıfı eritilmiş tereyağı ile harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökün. Kadayıf şerbeti çekince dilimleyin. Üzerine kaymak ve incir dilimleri koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler