Lezzet garanti...

PATATES ÇANAĞINDA SALATA(5 Kişilik)

Malzemeler:

5 adet haşlanmış patates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1-2 çay kaşığı pulbiber

8 dal dereotu

1 adet küçük boy mor lahana

1 adet havuç

Yarım limonun suyu

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Patatesleri rendeleyip, zeytinyağı, karabiber ve tuzla iyice karıştırın. Daha sonra ikiye bölüp, bir kısmına pulbiber, diğer kısmına kıyılmış dereotu ekleyin. Pulbiberli patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Kıyılmış mor lahanayı limon suyu ve tuzla iyice ovalayın. Pulbiberli patates çanaklarının içlerine lahanayı pay edip, üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyun. Dereotlu patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Havucu rendeleyip, dereotlu patates çanaklarının içlerine pay edin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyup servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...