Lezzet garanti...
PATATES ÇANAĞINDA SALATA(5 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet haşlanmış patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı pulbiber
8 dal dereotu
1 adet küçük boy mor lahana
1 adet havuç
Yarım limonun suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri rendeleyip, zeytinyağı, karabiber ve tuzla iyice karıştırın. Daha sonra ikiye bölüp, bir kısmına pulbiber, diğer kısmına kıyılmış dereotu ekleyin. Pulbiberli patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Kıyılmış mor lahanayı limon suyu ve tuzla iyice ovalayın. Pulbiberli patates çanaklarının içlerine lahanayı pay edip, üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyun. Dereotlu patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Havucu rendeleyip, dereotlu patates çanaklarının içlerine pay edin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyup servis yapın.
Lezzet garanti...
KAŞIK BÖREK ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
150 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
250 gram yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı:
Un, yumurta, su ve 1 çay kaşığı tuzu iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirip, unlu tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Hamurdan küçük kareler kesin. Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve kalan tuzu iyice karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, üçgen şekilde katlayın. Üçgenin iki ucunu ters çevirip, birbirine yapıştırın. Tuz eklenmiş 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. Çorba kaselerine pay edin. Dövülmüş sarmısak ve yoğurdu çırpın. Kaselerin üzerlerine 2'şer çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ekleyin. Üzeri için toz kırmızıbiberi tereyağında yakın. Nane ekleyip ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Lezzet garanti...
PATATESLİ KÖFTE(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram kıyma
2 adet haşlanmış patates
1’er adet soğan ve yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1’er tatlı kaşığı kimyon ve karabiber
5-6 dal maydanoz
5’er adet kiraz domates ve sivri biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kıyma, rendelenmiş patates, soğan, yumurta, ufalanmış ekmek içi, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu iyice yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, aralarına ikiye bölünmüş kiraz domates ve biber koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler hafif kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Lezzet garanti...
KAYMAKLI İNCİR KAVURMASI(2-4 Kişilik)
Malzemeler:
15 adet kuru incir
Yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
Servis için:
Badem ve kaymak
Hazırlanışı:
İncirleri yıkayıp, küp doğrayın. Çukur bir kaba alıp, üzerine sıcak su ilave edin ve bir saat dinlendirin. İncirin suyunu süzüp, suyu ve inciri farklı kaplara alın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. İnciri ekleyip 5 dakika kavurun. İncir suyu ve tozşeker ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kabukları temizlenmiş badem ve kaymakla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler