Lezzet bohçaları
PORTAKALLI REÇELLİ MAHLEPLİ POĞAÇA(6 Kişilik)
Hamuru için: 1/3 paket eritilmiş tereyağı (1 paket 250 gram), 1 adet yumurta, yarım su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tozşeker, 3 çay kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, İç malzeme için: 1 su bardağı suyu süzülmüş portakal reçeli üzeri için: 1 adet yumurta, yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Tereyağı, yumurta, süt, tozşeker ve mahlebi geniş bir kaba alıp çırpın. Kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un katıp yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak açın. Ortasına portakal reçeli koyun. İki kenarını ortada toplayıp mekik şekli verin. Açılmasını önlemek için parmaklarınızla birleşme yerini sıkıştırın. Ek kısmı aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sürüp, ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Lezzet bohçaları
ZEYTİNLİ POĞAÇA(6 Kişilik)
Hamuru için: 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 125 gram eritilmiş tereyağı, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, tuz, iç malzeme için: yarım su bardağı kıyılmış siyah zeytin, yarım su bardağı kıyılmış biberli yeşil zeytin, üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, susam, çörekotu
Yoğurt, yumurta ve tereyağını bir kaba alıp çırpın. Üzerine kabartma tozu ve tuz ilave edin. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Kıyılmış siyah ve yeşil zeytini harmanlayın. 2 Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın. Yuvarlak olacak şekilde avucunuzda açın. Ortasına zeytinli harçtan koyup kapatın. Ekli kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve harç bitene dek işleme devam edin. 3 Yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpın. Bir fıryardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Lezzet bohçaları
TAM BUĞDAY UNLU PEYNİRLİ POĞAÇA(6 Kişilik)
Hamuru için: 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı, yarım çay bardağı soda, 1 çorba kaşığı tozşeker, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar tam buğday unu, tuz, iç malzeme için: 200 gram beyaz peynir, 5-6 dal maydanoz, 1 çay kaşığı pulbiber, karabiber üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yeteri kadar galeta unu
Hamuru için yoğurt, sıvıyağ, tereyağı, yumurta, yumurta akı, soda, tozşeker ve tuzu geniş bir kaba alıp çırpın. Kaşar peyniri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp kenara alın. 2 İç harcı için beyaz peyniri ufalayıp bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, pulbiber ve karabiber ekleyip harmanlayın. 3 Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzda kare şeklinde açıp, içine peynirli harçtan koyun. Hamuru üçgen olacak şekilde kapatın. Uçlarının açılmasını önlemek için parmaklarınızla bastırın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. 4 Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri