Lezzet bohçaları

PORTAKALLI REÇELLİ MAHLEPLİ POĞAÇA(6 Kişilik)

Hamuru için: 1/3 paket eritilmiş tereyağı (1 paket 250 gram), 1 adet yumurta, yarım su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tozşeker, 3 çay kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, İç malzeme için: 1 su bardağı suyu süzülmüş portakal reçeli üzeri için: 1 adet yumurta, yarım çay bardağı çekilmiş ceviz 

Tereyağı, yumurta, süt, tozşeker ve mahlebi geniş bir kaba alıp çırpın. Kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un katıp yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak açın. Ortasına portakal reçeli koyun. İki kenarını ortada toplayıp mekik şekli verin. Açılmasını önlemek için parmaklarınızla birleşme yerini sıkıştırın. Ek kısmı aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sürüp, ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...