Kuruyemiş başrolde!..
TV karşısında,arkadaş sohbetlerinde,atıştırmak istediğinizde,eğlence aradığınızda her zaman elinizin altında olan kuruyemişle nefis tarifler...
TV karşısında,arkadaş sohbetlerinde,atıştırmak istediğinizde,eğlence aradığınızda her zaman elinizin altında olan kuruyemişle nefis tarifler...
CEVİZ EZMESİ(8 Kişilik)
2 su bardağı dövülmüş ceviz, 2 su bardağı irmik, 2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı hindistancevizi
Tozşeker ve suyu kaynatın. Şerbet kaynarken içine irmiği telle karıştırarak azar azar ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp, içine cevizi ekleyin ve tekrar karıştırın. Kare bir tepsiye veya cam bir kaba hindistancevizinin yarısını serin. Üzerine cevizli karışımı yavaşça yayın. Tekrar kalan hindistancevizini üzerine serpin. Ceviz ezmesi soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kuruyemiş başrolde!..
BADEMLİ VE KUŞÜZÜMLÜ KURABİYE(35 Adet)
125’er gram oda sıcaklığında tereyağı ve margarin, 1 su bardağı pudraşekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı mısır unu, 2 damla badem esansı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1’er paket vanilya ve kabartma tozu, 1 çay bardağı kuşüzümü, bir buçuk çay bardağı dövülmüş badem, Aldığı kadar un, bulamak için:, 1 adet yumurtanın akı, 1 çay bardağı hindistancevizi
Derin bir kabın içinde tereyağı, margarin ve yumurtayı karıştırın. İçine pudraşekeri, mısır unu, badem esansı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, kuşüzümü, kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış badem ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika buzdolabında dinlendirin ve iki eşit parçaya ayırın. Merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp dilediğiniz biçimde şekiller çıkarın. Fırça ile üstüne ve altına yumurta akı sürdükten sonra hindistancevizine bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
TARİF DETAY