Çayın yanına 10 nefis kurabiye tarifi
Ayvalı Pofuduklar Tarifi (50 kişilik)
Hamur için: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Üç buçuk su bardağı un
İç malzemesi için:
Yarım su bardağı fındık
2 adet küçük boy ayva
Yarım çay bardağı tozşeker
Üzerine: Pudraşekeri
HAMUR için tereyağı, pudraşekeri, yumurta ve tuzu mikserle çırpın. Un ekleyip iyice yoğurun. Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. İç malzemesini hazırlamak için kabukları soyulup, rendelenmiş ayvayı tozşekerle birlikte pişirin. Havanda dövülmüş veya robottan geçirilmiş fındığı ilave edip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde açıp, su bardağının ağzı ile daireler çıkarın. Ortalarına iç malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarının açılmaması için kapatmadan önce kenarlarına su sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pudraşekerine bulayın. Soğuk olarak servis yapın.
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Elma Çanağında Ayva Tarifi (6 kişilik)
6 adet elma
1 adet büyük boy ayva
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kurabiye hamuru için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
Aldığı kadar un
KURABİYE hamuru için tereyağı ve yumurta sarısını çırpın. Bal, kabartma tozu ve toz zencefil ekleyip, karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dinlenmesi için kenara alın. Kabukları temizlenmiş ayvayı küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine limon suyu, tozşeker ve tarçın ekleyip pişirin. Son olarak mısır nişastası ve çekilmiş ceviz ilave edip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Elmaları yıkayıp üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini oyun. Elmaların içlerini ayvalı karışım ile doldurun. Kurabiye hamurunu düz bir zeminde merdane ile açıp çiçek şeklinde kalıpla kesin. Çiçek kurabiyeleri elmaların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kurabiyeler sertleşene dek pişirin. Ilınınca servis yapın.
Aşçının notu: Kurabiye hamuru biraz fazla oluyor. Kalanını streç filmle kaplayıp, buzlukta bekletebilirsiniz. Ya da sade kurabiye şeklinde pişirebilirsiniz.
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Babaannemin Karanfilli Un Kurabiyesi Tarifi (8 kişilik)
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
Birer tutam tuz ve toz karanfil
150 gram ceviz, aldığı kadar un
Üzerine batırmak için: Karanfil
TEREYAĞI ve pudraşekerini derin bir kapta krema haline gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika karıştırın. İçine toz karanfil, ince dövülmüş ceviz ve tuz katın. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurdan parçalar koparın ve 5 cm çapında uzun rulolar yapın. Baklava dilimi şeklinde kesin ve bıçağın ters tarafı ile üzerine çizgiler atın. Ortasına karanfil batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Marmelatlı Kurabiye Tarifi (20 adet)
250 gram oda sıcaklığında margarin
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurtanın sarısı
Üç buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı
dövülmüş fındık
Ortasına:
Vişne, portakal, çilek marmeladı
ODA sıcaklığındaki margarin, pudraşekeri ve yumurta sarısını bir kapta mikserle iyice çırpın. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı margarinli karışımın içine eleyin. Bütün malzemeyi yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçaya yuvarlak şekil verip ortasına parmakla bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra dövülmüş fındığa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ortalarındaki deliklere istediğiniz marmelattan koyun.
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Kırmızı Düğmeli Kurabiye Tarifi (üye tarifi)
125 gr. tereyağı
1 yumurta
5 kaşık şeker
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
un
Üzeri için:
Ahududu marmelatı
pudra şekeri
Hamuru için gerekli olan bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.
Hamur kıvam alınca dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
10 dakikanın sonunda fırından alıp oklanavın ucuyla kurabiyelerin ortasına çukurlar açın.
Kurabiyeleri tekrar fırına sürüp pembeleşene kadar pişirin.
Soğuyunca çukur yerlerine marmelat koyup üzerine pudra şekeri serpin.
Servis yapın .
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için:
1 su bardağı damla çikolata
Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Margarin, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip, yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla hamurları 1 parmak kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın. Kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken çubuklara geçirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Buse Kurabiyesi Tarifi (12 kişilik)
200 gram badem
1 su bardağı tozşeker
250 gram oda sıcaklığında
tereyağı
2 su bardağı un
1 paket (80 gram)
bitter çikolata
BADEMLERİ kaynar suyun içinde 5 dakika bekletin ve sudan alıp kabuklarını soyun. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hafif pembeleşene kadar tutun. Soğuduktan sonra tozşekerle birlikte robottan geçirin ve derin bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip, yoğurun. Daha sonra elenmiş unu da ekleyip, iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, küçük toplar hazırlayın. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve küçük topları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Diğer taraftan bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş iki top kurabiyenin arasına çikolatadan sürüp, birbirine yapıştırın. Top kurabiyeler ve çikolata bitene kadar işleme devam edip servis yapın.
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Mantar Kurabiye Tarifi (25 adet)
1 su bardağı toz fındık
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı kakao
DERİN bir kasede fındık, yarım su bardağı pudraşekeri, yumurta akı ve kakaoyu karıştırın. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Düz bir tabağa aldığınız 1 su bardağı pudraşekerinde hamur parçalarını yuvarlayın. İyice pudraşekerine buladıktan sonra, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Elmalı Ay Kurabiyesi Tarifi (15 adet)
Üç buçuk su bardağı un
250 gram margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudraşekeri
İç malzemesi: 4 adet ekşi elma
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı kuruüzüm
Üzeri için: 1 çay bardağı pudraşekeri
Yarım paket vanilya
İçi için elmaları soyup rendeleyin. Tozşeker ve kuruüzümü ekleyin. Kısık ateşte hafifçe pişirin. Soğuyunca dövülmüş fındık ve tarçını ekleyip karıştırın. Unu bir kaba eleyin ve oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, pudraşekeri ile kabartma tozunu ekleyip yoğurun. 15 adet ceviz büyüklüğünde parçaya ayırıp, her birini 10 cm çapında açın. Ortalarına elmalı harçtan yayıp sarın. Rulolara yarım ay şekli verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Pudraşekeri ile vanilyayı karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.
Kurabiye aşkına 10 nefis tarif
Sürpriz Kurabiye Tarifi (40 adet)
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı pirinç unu
3 çay bardağı un
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çay bardağı kakao
Süslemek için:
150 gram beyaz çikolata
60 gram bitter çikolata
Tereyağı, pirinç unu, un, pudraşekeri ve kakaoyu robotta karıştırın. Karışım bütünleşince hamuru tezgaha alıp, ceviz iriliğinde bezeler koparın ve 1 cm çapında silindirler haline getirin. Bunları 3'er cm eninde kesin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 12 dakika pişirin. Süslemek için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeler soğuduktan sonra, yarısına kadar erimiş çikolataya batırın. Bitter çikolatayı da benmari usulü eritin. Beyaz çikolata donduktan sonra, üzerine bitter çikolatayla ince ve sık şeritler çekin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar