Kore Mutfağından seçmeler
Sağlıklı mutfaklar arasında ilk sıralarda yer alan ve kendisine has felsefesi ile tanınan Kore Mutfağıından lezzetli tarifler...
SEBZELİ ETLİ MAKARNA(JAPCHAE)(4 Kişilik)
1 paket pirinç makarnası, 4 dilim dana bonfile, 5 adet mantar, 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 adet kıyılmış sarmısak, 2 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, 4 dal irice doğranmış taze soğan, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 1/3 bağ haşlanmış ıspanak, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 adet havuç, 1 adet doğranmış soğan, 1 adet pişmiş yumurta, tuz, karabiber
Mantarları 15 dakika suda dinlendirip, doğrayın. Eti dilimleyip, mantar, soya sosu, tozşeker, sarmısak, 1 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, soğan ve biberle harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde ıspanağı, kalan 1 tatlı kaşığı susam yağı çekirdeği ve tuzla harmanlayın. Makarnayı 8 dakika haşlayın. Soğuk su ile yıkayıp süzün. Havuç, soğan, ıspanak ve makarnayı pişmekte olan ete ekleyin. Sebzeler pişince, dilimlenmiş yumurtayı ilave edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Susam serpip servis yapın.
Kore Mutfağından seçmeler
KANTON USULÜ PİLAV(4 Kişilik)
200 gram pirinç, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan, yarım küçük boy havuç, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet yumurta, tuz
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra ya pirinç tenceresinde ya da normal tencerede sadece pirinç ve su ile pilav yapın. Havucu çok küçük parçacıklar halinde, pirinç taneleri büyüklüğünde doğrayın. Daha sonra wok'u iyice ısıtın ve içine sıvıyağ ilave edin. Sıvıyağ ısındığında yumurtaları tuzla iyice çırparak sıvıyağa ekleyin. Yumurta omlet gibi pişmeye başlayınca içine pilav, önceden küçük parçalara böldüğünüz havuç, taze soğan ve tuzu ilave edin. Bunları bir miktar kızartarak servis yapın.
Kore Mutfağından seçmeler
DANA TURP ÇORBASI(2 Kişilik)
100 gram dana eti, 300 gram turp, 1 çay kaşığı susam yağı, 2 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı soya sosu, 2 adet yeşil soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, marinat için: 1 çorba kaşığı susam yağı, 1 adet sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz
Kuşbaşı doğranmış dana etini geniş bir kaba alın. Marinat için üzerine susam yağı, sarmısak, karabiber ve tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin. Susam yağını tencereye alın. Et ekleyip kavurun. Küp doğranmış turp, sarımsak ve üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Kaynayınca, soya sos ve tuz ilave edin. Kıyılmış soğan ekleyip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Kore Mutfağından seçmeler
KORE TATLISI(SONG PYEON)(4 Kişilik)
2 su bardağı pirinç unu, 1 çorba kaşığı bal, yeteri kadar sıcak su ve tuz, harç için: 4 çorba kaşığı kavrulmuş susam, 1 çorba kaşığı bal, yeteri kadar tuz, üzeri için: susam yağı
Pirinç unu, bal ve tuza yeteri kadar sıcak su eklenip yoğurun. Üzerine bez örtüp, oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını açın. Harç için susamı ezip bal ve tuzla karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, kenarlarını kapatın. Buharda 25-30 dakika pişirip, sıcak tatlıların üzerlerine susam yağı sürün. Servis tabağına alıp servis yapın.
Kore Mutfağından seçmeler
BEYAZ GİMCHİ(4 Kişilik)
5 adet Kore marulu, 1’er adet kıyılmış turp ve havuç, yarım demet doğranmış taze soğan, 3 adet yemeklik doğranmış soğan, 3 adet küp doğranmış armut, 3 adet küp doğranmış elma, 10 diş kıyılmış sarımsak, 20 gram kıyılmış zencefil, 10 adet doğranmış kırmızı biber, 10 adet kestane, tuz ve su
Marulları ikiye bölüp, iyice tuzlayın ve 4 saat dinlendirin. Ya da tuzlu suda 12 saat bekletin. Akan suyun altında yıkayıp, 1 saat süzgeçte dinlendirin.Turp, havuç, taze-kuru soğan, armut, elma, sarımsak, zencefil, kırmızı biber ve kabukları ayıklanmış bütün kestaneyi geniş bir kaba alın. İyice karıştırıp marulun arasına yerleştirin. Tuz ve suyu karıştırıp ilave edin. Oda sıcaklığında 1-2 gün dinlendirin. Sonra buzdolabına alıp küçük parçalar keserek servis yapın.
Kore Mutfağından seçmeler
KIMBAP(4 Kişilik)
4 adet yosun yaprağı, 2 avuç pirinç, 2 çay kaşığı susam yağı, 2 adet haşlanmış sosis, 1’er adet turp ve havuç, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 adet salatalık, 1 çay kaşığı tuz, üzeri için: susam
Pirincin suyu berraklaşa kadar yıkayın. 20 dakika soğuk suda dinlendirip, bir buçuk su bardağı su ekleyip, önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu çeken pirince susam yağı ve tuz ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın. Sosis, turp, havuç ve salatalığı ince uzun dilimleyip tek tek sıvıyağda soteleyin. Bir adet yosunu bambunun üzerine yerleştirin. Pirincin yarısının yayın. Ortasına sosis, turp, havuç ve salatalık koyun. Bambunun bir kenarından tutup diğer kenarı ile birleştirerek, yosunu rulo yapın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler