Köfteyi kim sevmez?
KURU KÖFTE(6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet soğan
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğuk suda ıslatılıp, suyu sıkılmış 3 dilim bayat ekmek içini ilave ederek 5 dakika kadar yoğurun. Kıymaya, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yarım tatlı kaşığı karabiber, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek, 5 dakika daha yoğurun. Kıymadan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, ıslattığınız iki avucunuzun içinde yuvarlayıp, bastırın. Yassı şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp, kızgın sıvıyağda kızartın.
Köfteyi kim sevmez?
IZGARA KÖFTE(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
8-10 dal maydanoz(arzuya bağlı)
3-4 dilim ufalanmış bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Yarım kg orta yağlı dana kıyma
Bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Soğanı rendeleyin. Izgara köftede pek tercih edilmez özellikle ateş üzerinde pişenlerde yandığı için ama arzu ediyorsanız 8-10 dal maydanozu ince kıyın. Soğan ve maydanozu geniş bir kaba aktarın. Üzerine ufalanmış bayat ekmekleri ekleyin. Ardından bir buçuk tatlı kaşığı tuzu serpin. Birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyonu katın. Malzemeye, kıymayı ekleyin. Üzerine bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağı gezdirin. Köftelik kıymayı iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan, cevizden biraz büyük parçalar alarak, avuç içerisinde muntazam rulo haline getirin ve yassılaştırarak şekil verin. Köfteleri, ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavaya dizip, orta hararetli ateşte kızarana dek (7-8 dakika), alt üst ederek pişirin. İstediğiniz garnitürle süsleyip, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri