Kızartma kokusundan kurtulmak için...
Kötü kokularla mücadele etmenin pratik yolları var. Mutfakta yaptığınız kızartma kokusunun evin tümüne yayılmasını engellemek için, kızartma yağının içine 1-2 dal maydanoz atmanız yeterli. Bu sayede göreceksiniz ki kızartma yapmak artık sizin için işkenceye dönüşmeyecek.
1
8
Kızartma kokusundan kurtulmak için...
Kızartma ve yemek kokularından kurtulmak için tüyolar: Kızartma esnasında mutlaka aspiratör vb. havalandırma ekipmanlarını çalıştırın. Yağ parçacıkları ve koku moleküllerini dışarı çekmek için havalandırma kullanmak, istenmeyen kızartma kokusunu en az indirmenize yardımcı olur.
2
8
Kızartma kokusundan kurtulmak için...
Kızartmadan sonra ocak kenarlarını, yakındaki mıtfak dolaplarını ve tezgahı temizleyin. Ne kadar dikkatli olursanız olun, kızartma yağı küçük moleküller halinde etrafa saçılır. Yağlı tabaka temizlenmediği sürece pişirme kokusu güçlü bir şekilde kalmaya devam eder. Ocağa yakın yerleri temizlemek için bulaşık deterjanına batırılmış bir sünger kullanın ve nemli bir bez ile durulayın. Ocağın etrafı ile beraber hemen önündeki zemini de silmeyi unutmayın.
3
8
Kızartma kokusundan kurtulmak için...
Evinizi havalandırın. Hava akışı olmadığı sürece kokular evinizin içinde kalır. Evin karşıt taraflarındaki pencereleri açarak hava akımı üretin. Mutfağınızda yeterli pencere yoksa elektrik süpürgesini 10 dakika boyunca çalıştırmayı deneyin. HEPA filtreli elektrik süpürgelerinde kullanılan karbon filtreler, koku moleküllerini ortamdan uzaklaştırmak için etkili ve pratik bir çözüm olabilir.
4
8
Kızartma kokusundan kurtulmak için...
Aromatik bir potpuri pişirin. Küçük bir tencerede su, narenciye kabukları, birkaç karanfil, tarçın kabuğu ve biberiye karıştırın. Hazırladığınız potpuriyi kısık ateşte, ağzı açık bir şekilde bir saat kadar kaynamaya bırakın. Su azaldıkça gerekirse su ilavesi yapın. Bu baharatlar yerine sevdiğiniz aromaları da kullanabilirsiniz.
5
8
Kızartma kokusundan kurtulmak için...
Sirke ve narenciye dilimleri pişirin. Küçük bir tencerede sevdiğiniz narenciyelerden birkaç dilim ve iki ölçek sirkeyi karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynamaya bırakın. Buharlaşan sirke molekülleri, koku moleküllerini nötralize ederek yağ kokusundan kurtulmanıza yardımcı olur.Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL