Kış aylarının balığı
Kılçığı diğer balıklara nazaran fazla olmasına rağmen lezzetli bir balık olan çinekop ile farklı tarifler...
Kılçığı diğer balıklara nazaran fazla olmasına rağmen lezzetli bir balık olan çinekop ile farklı tarifler...
BROKOLİLİ ÇİNEKOP(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 300 gram brokoli, 3 çorba kaşığı soya sosu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 10 diş ince kıyılmış sarmısak, 1 çorba kaşığı tereyağı
Bir güvecin dibini sıvıyağ ile yağlayıp üzerine ayıklanmış balıkları dizin. En üste de soya sosu gezdirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer tarafta brokoliyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir tavaya aldığınız tereyağında sarmısakları soteleyin. Üzerine brokoliyi atıp 1-2 dakika daha çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Pişen balıkları servis tabağına çıkarın. Sotelenmiş brokoliyi üzerine yayıp sıcak olarak servis yapın.
Kış aylarının balığı
EBEGÜMECİ VE CİBES EŞLİĞİNDE ÇİNEKOP IZGARA(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 1 demet ebegümeci, 1 demet cibes, 1 adet soğan, 1 adet turp, zeytinyağı, tuz
Temizlenmiş çinekopları zeytinyağı ve tuz karışımı ile yağlayın. Arkalı önlü ızgara yapın. Diğer tarafta ayıklanmış ebegümecini sıcak suda 5 dakika, cibesi ise yarım saat haşlayın ve süzün. Izgara balıklar, haşlanmış sebzeler ve halka kesilmiş soğan, turpla birlikte servis yapın.
TARİF DETAY