Kış aylarının balığı
Kılçığı diğer balıklara nazaran fazla olmasına rağmen lezzetli bir balık olan çinekop ile farklı tarifler...
BROKOLİLİ ÇİNEKOP(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 300 gram brokoli, 3 çorba kaşığı soya sosu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 10 diş ince kıyılmış sarmısak, 1 çorba kaşığı tereyağı
Bir güvecin dibini sıvıyağ ile yağlayıp üzerine ayıklanmış balıkları dizin. En üste de soya sosu gezdirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer tarafta brokoliyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir tavaya aldığınız tereyağında sarmısakları soteleyin. Üzerine brokoliyi atıp 1-2 dakika daha çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Pişen balıkları servis tabağına çıkarın. Sotelenmiş brokoliyi üzerine yayıp sıcak olarak servis yapın.
Kış aylarının balığı
ŞEVKET-İ BOSTANLI ÇİNEKOP(6 Kişilik)
4 adet çinekop, 200 gram şevket-i bostan, 1 adet domates, 1 adet kereviz, 10 adet mantar, yarım çay bardağı beyaz şarap, 12 adet karides, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, pulbiber, yenibahar, karabiber, tuz, 5-6 dal ince kıyılmış dereotu
Şevket-i Bostan'ı tuzla birlikte 15 dakika haşlayın ve süzün. Haşladığınız suya küp doğranmış domates, kereviz, mantar, şarap, karides ve zeytinyağını koyup 7-8 dakika pişirin. Su kaynadıktan sonra ayıklanmış ve küp doğranmış balığı ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra pulbiber, yenibahar, karabiber ve ince kıyılmış dereotunu katın. 1-2 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Bu karışımın içine ince kıyılmış şevket-i bostanı ilave edip, karıştırın. Isınmış güvecin içine bütün malzemeyi boşaltın ve servis yapın.
Kış aylarının balığı
KAĞITTA ÇİNEKOP(3 Kişilik)
6 adet çinekop, 2 adet soğan, 3 adet sivri biber, 12 adet kiraz domates, kekik, tuz, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, balığı sarmak için: alüminyum folyo
Bir kasenin içinde piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış biber, ortadan ikiye kesilmiş domates, kekik, tuz ve sıvıyağı karıştırın. Alüminyum folyonun içine 1 adet ayıklanmış balığı yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harçtan 2 çorba kaşığı yayın ve folyonun ağzını kapatın. Diğer balıkları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizdiğiniz balıkları önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
Kış aylarının balığı
KIZARTILMIŞ SEBZELİ ÇİNEKOP(4 Kişilik)
4 adet çinekop, 1'er adet havuç ve patates, 10 adet mantar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı mısır unu, kızartmak için: sıvıyağ
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış havuç ve patatesi zeytinyağında kavurun. Dilimlenmiş mantarları ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Ayıklanmış çinekopları filetolarına ayırın. Mısır ununa bulayıp kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aldığınız filetoları kavrulmuş sebzelerle birlikte servis yapın.
Kış aylarının balığı
EBEGÜMECİ VE CİBES EŞLİĞİNDE ÇİNEKOP IZGARA(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 1 demet ebegümeci, 1 demet cibes, 1 adet soğan, 1 adet turp, zeytinyağı, tuz
Temizlenmiş çinekopları zeytinyağı ve tuz karışımı ile yağlayın. Arkalı önlü ızgara yapın. Diğer tarafta ayıklanmış ebegümecini sıcak suda 5 dakika, cibesi ise yarım saat haşlayın ve süzün. Izgara balıklar, haşlanmış sebzeler ve halka kesilmiş soğan, turpla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler