Kırmızı reishi mantarın lezzeti
Tıbbi kullanımı dışında mutfakta kullanılma uygun olmayan kırmızı reishi mantarı, özellikle Uzak Doğu ülkelerinde geleneksel yöntemlere tüketilmektedir. Çin'de “ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırılan reishi mantarı, meşe veya erik ağacı kütüklerinde yetişir. Dokuz ay gibi bir sürede büyüyen bu mantar, tam büyümeden kullanılmaz.
7
7
Kırmızı reishi mantarın lezzeti
Demlikle birlikte kullanılan suyun sıcaklığı, miktarı ve çayın kaynama süresine dikkat etmek gerekir. Çay demlendikten sonra dikkat edilmesi gereken nokta ise çayı bekletmemektir. Çünkü suda çözüldükten sonra hemen tüketilmesi gereken kırmızı reishi, bekletilirse bütün özelliğini kaybedecektir.Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL