Keyif ve muhabbet sofralarına
JAMBONLU DOMATES DOLMASI(4 Kişilik)
250 gram dana jambon
8 adet orta boy domates
Yarım demet taze soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı galeta unu
1 çay bardağı biberli yeşil zeytin
Yarım çay bardağı dövülmüş badem
1 kahve fincanı rendelenmiş dil peyniri
Üzerine: 1 kahve fincanı rendelenmiş dil peyniri
JAMBONU jülyen doğrayın ve bir kaseye alın. Domateslerin üst kısmını, tam olarak koparmadan kapak olacak şekilde kesip, içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kıyılmış taze soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soğuduktan sonra içine galeta unu, kıyılmış zeytin, badem ve dil peynirini katıp, karıştırın. Karışımı domateslerin içine paylaştırıp, üzerine dil peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
JAMBONLU DOMATES DOLMASI(4 Kişilik)
250 gram dana jambon
8 adet orta boy domates
Yarım demet taze soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı galeta unu
1 çay bardağı biberli yeşil zeytin
Yarım çay bardağı dövülmüş badem
1 kahve fincanı rendelenmiş dil peyniri
Üzerine: 1 kahve fincanı rendelenmiş dil peyniri
JAMBONU jülyen doğrayın ve bir kaseye alın. Domateslerin üst kısmını, tam olarak koparmadan kapak olacak şekilde kesip, içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kıyılmış taze soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soğuduktan sonra içine galeta unu, kıyılmış zeytin, badem ve dil peynirini katıp, karıştırın. Karışımı domateslerin içine paylaştırıp, üzerine dil peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Keyif ve muhabbet sofralarına
ÇİROZ SALATASI(4 Kişilik)
6 adet çiroz
3-4 adet kornişon turşu
Yarım demet dereotu
5-6 adet biberli yeşil zeytin
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı üzüm sirkesi
Yarım limonun suyu
ÇİROZLARI ocakta ya da fırında közledikten sonra bir bezin üzerine alın. Üzerine streç film serip, et döveceği veya bir şişenin dibi ile vurarak ezin. Kabuk ve kılçıklarını ayırın, elinizle didikleyip servis tabağına alın. Çok tuzlu olduğu için tuz ilave etmeyin. Küp şeklinde doğranmış kornişon, kıyılmış dereotu ve halka doğranmış zeytini karıştırıp, üzerine yayın. Zeytinyağı, sirke ve limonu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra çirozun üzerine gezdirin. Çiroz: Kurutulmuş uskumru balığına verilen addır. Çiroz yaparken uskumruların içleri temizlendikten sonra tuzlanır ve bu şekilde 12 saat bekletilir. Daha sonra bir süzgeçte yıkanır ve ipe dizilerek kurutulur.
TARİF DETAY