Keyif ve muhabbet sofralarına

JAMBONLU DOMATES DOLMASI(4 Kişilik)

250 gram dana jambon
8 adet orta boy domates
Yarım demet taze soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı galeta unu
1 çay bardağı biberli yeşil zeytin
Yarım çay bardağı dövülmüş badem
1 kahve fincanı rendelenmiş dil peyniri
Üzerine: 1 kahve fincanı rendelenmiş dil peyniri

JAMBONU jülyen doğrayın ve bir kaseye alın. Domateslerin üst kısmını, tam olarak koparmadan kapak olacak şekilde kesip, içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kıyılmış taze soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soğuduktan sonra içine galeta unu, kıyılmış zeytin, badem ve dil peynirini katıp, karıştırın. Karışımı domateslerin içine paylaştırıp, üzerine dil peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...