Karma Lezzetlerin Mutfağı: Denizli
NOHUTLU TARHANA ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 çorba kaşığı tarhana
1 litre su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz
Hazırlanışı:
Derin bir kaba soğuk su, tarhana ve tuz koyup, çırptıktan sonra suda çözülmesi için 1 saat bekletin. Bir tencerede sıvıyağ ve unu kokusu gidene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suda bekleyen tarhanayı ekleyin ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut ve tereyağını katın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.
Karma Lezzetlerin Mutfağı: Denizli
TAHİNLİ PİDE(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kurumaya
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 su bardağı kavrulmuş tahin
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı bal
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Hamur için tozşeker ve mayayı derin bir kaba alın. Üzerine ılık su ekleyip, kabarana dek bekletin. Daha sonra ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarana kadar bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile ince olacak şekilde açın. Birer çorba kaşığı tahin ile tozşeker koyup, tekrar yoğurun. 5 dakika bekledikten sonra merdaneyle incecik açın ve üzerine tahin sürüp, tozşeker serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine bal gezdirin ve ceviz serpin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri