Kakao yağının bilinmeyeni

Hepimizin hayatında önemli bir yer olan kakao tropik iklimin bir bitkisidir. Doğal yetişme ortamı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropikal ülkelerin genelinde yetiştirilmektedir. Bu meyvenin en önemli özelliği tohumlarının çikolata yapımında kullanılması. Yetişme ortamında seçici olan kakao bitkisi sıcaklığın +5 derecenin üzerinde olduğu yerlerde, düzenli yağmur alan, verimli topraklarda yetişir. 5-6 yaşına gelen bitki tohumları artık kakao olmaya hazır haldedir. Kakao bitkisi tazeyken limon sarısı renkte, kuruduktan sonra koyu rengini alır

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...