Kabuğun altındaki mucize
PASTIRMALI YUMURTA(2 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
2 adet kuru soğan
2 adet domates
100 gr pastırma
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Kristal kayatuzu, karabiber (ağız tadına göre)
Hazırlanışı:
Soğanları soyun ve piyazlık şekilde ince ince doğrayın. Domatesleri de soyup, küp şeklinde doğrayın. Pastırma dilimlerini üç-dört parçaya bölün (arzunuza göre çemenleri ile birlikte veya çemenlerini temizleyerek). Genişçe bir tavaya tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin, üzerine soğanları ve pastırmaları koyup 2-3 dakika soteleyin. Üzerlerine domatesleri ilave edip, hepsini birlikte 1-2 dakika daha soteleyin ve bir çay bardağı su ile sirkeyi karıştırıp tavaya ilave edin, tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar pişirin. Daha sonra tavadaki malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serpip, ortalarına dört tane küçük havuz açın. Bu havuzcuklara yumurtaları kırın ve tavanın kapağını kapatıp 2-3 dakika daha pişirin (yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar) ve tavayı ateşten alıp pastırmalı yumurtaları servis edin.
Kabuğun altındaki mucize
KIYMALI YUMURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet yumurta
150 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, acı kırmızı biber
1 çay bardağı taze kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kap içerisinde iyice çırpın. Büyük bir tavaya kıyma ve tereyağını alarak 1-2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber, acı kırmızı biberi ekleyin. Çırptığınız yumurtaları sotelenen kıymanın üzerine gezdirip 3-4 dakika pişirin. Rendelediğiniz kaşar peynirini serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri