kabak şöleni
KABAK BAYILDI(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet kabak
3 adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
8-10 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp kabak soyacağının tırtıklı tarafı ile kazıyarak temizleyin. Daha sonra boylamasına ikiye bölün ve içleriniboşaltın. Hafifçe tuzlayıp kenara alın. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sona küp doğranmış domates ve ezilmiş bütün sarmısakları ilave edin. Tuz ve şekeri ekleyip 5 dakika soteedin. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Harcı içlerine paylaştırın. Dereotunu ince kıyıp kabaklara serpin. Suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
kabak şöleni
IZGARA KABAK SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
5-6 adet kabak
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp boylamasına yarım cm kalınlığında dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Soğuduktan sonra verev doğrayıp servis kabına alın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Kabakların üzerine gezdirip servis yapın.
kabak şöleni
KABAK SUFLE(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet kabak
4 adet yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp, kabuklarıyla birlikte rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte çırpıp, kabağa ekleyin. Üzerine, maydanoz, dereotu, ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, un, kaşar peyniri, hindistancevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri