kabak şöleni
KABAK BAYILDI(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet kabak
3 adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
8-10 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp kabak soyacağının tırtıklı tarafı ile kazıyarak temizleyin. Daha sonra boylamasına ikiye bölün ve içleriniboşaltın. Hafifçe tuzlayıp kenara alın. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sona küp doğranmış domates ve ezilmiş bütün sarmısakları ilave edin. Tuz ve şekeri ekleyip 5 dakika soteedin. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Harcı içlerine paylaştırın. Dereotunu ince kıyıp kabaklara serpin. Suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
kabak şöleni
KABAKLI TAVUK MUS(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet kabak
500 gram tavuk kıyması
2 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
2 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı krema
Servis için:
Kızarmış ekmek dilimleri
Hazırlanışı:
Yumurta aklarının üzerine bir tutam tuz ekleyin ve kar gibi olana dek çırpın. Daha sonra yumurta aklarını, azar azar tavuk kıymasına katarak, tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın. Tuz, karabiber ve hindistancevizini ekleyin. Kremayı da ekleyip, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Isıya dayanıklı derin ve yuvarlak bir kabı yağlayın. İçini yağlı kağıtla kaplayın ve yeniden yağlayın. Kabakları yıkayıp boylamasına çok ince dilimleyin. Kalıbın dibini ve yanlarını kabakla kaplayın. Tavuklu harcı içine koyun. Üzerini düzeltip yağlı kağıtla kapatın. Kabı bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sos için 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alıp küp doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı soteleyin. Sirke ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Kremayı ilave edin ve kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp, kalan tereyağını ekleyin. Pişen musu ters çevirerek servis tabağına alın. Sos ve kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
kabak şöleni
IZGARA KABAK SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
5-6 adet kabak
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp boylamasına yarım cm kalınlığında dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Soğuduktan sonra verev doğrayıp servis kabına alın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Kabakların üzerine gezdirip servis yapın.
kabak şöleni
KABAK SUFLE(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet kabak
4 adet yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp, kabuklarıyla birlikte rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte çırpıp, kabağa ekleyin. Üzerine, maydanoz, dereotu, ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, un, kaşar peyniri, hindistancevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri