Kabak ile fark yaratın
Kabak Salatası Tarifi (4-6 kişilik)
2 adet kabak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet salatalık, 1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
6-7 dal dereotu, 3-4 dal nane
Üzeri için:
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
KABAKLARI yıkayıp, irice rendeleyin. Zeytinyağı ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Rendelenmiş salatalık, yoğurt, mayonez, kıyılmış dereotu, nane ve tuz ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine ceviz serperek servis yapın.
Aşçının notu: Salataya, arzuya göre 2 diş dövülmüş sarmısak da ekleyebilirsiniz.
Kabak ile fark yaratın
Fırında Kabak Tarifi (4 Kişilik, 220 Kcal)
2 adet orta boy kabak
10-12 adet kurutulmuş domates
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dilim bayat ekmek içi
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
KABAKLARIN kabuklarını soyduktan sonra tencereye alın. Üzerine çıkana kadar su ekleyip, yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp, verev doğrayın. Kurutulmuş domatesi kaynar suyun içinde 15-20 dakika bekletip, süzün. Fırın kabının içine bir dilim kabak, bir dilim kurutulmuş domates olacak şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Ayrı bir kapta ekmek içi, kıyılmış maydanoz, ufalanmış fesleğen, kaşar peyniri ve tuzu karıştırın. Kabağın üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler