Izgarada pişen leziz tarifler
Soslu Somon Izgara Tarifi (1 kişilik)
150 gram somon
Sos için: 2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
1 çay kaşığı safran
Servis için: Deniz börülcesi
SOMONU ızgarada önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Sos için ince kıyılmış sarmısak ve salçayı sıvıyağda soteleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş patates ile safranı ilave edin. 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Izgara somonu hazırladığınız sos ve haşlanıp ayıklanmış deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.
Izgarada pişen leziz tarifler
Bibere doldurulmuş ızgara sebzeler Tarifi (5 kişilik)
2 adet dolmalık sarı biber
3 adet kırmızı biber
2 adet kabak
5 adet arpacık soğan
100 gram badem
6-7 adet mantar
Biberlerin sap kısımlarını kesin. Çekirdek yataklarını temizleyip közleyin. Kabak ve diğer sebzeleri
de közledikten sonra, bademlerle birlikte biberlerin içine doldurup servis yapın
Izgarada pişen leziz tarifler
Fıstıklı Bonfile Izgara Tarifi (4 kişilik)
2 adet takoz bonfile
1 tatlı kaşıgı kekik ve tuz
2 yemek kaşıgı sıvıyağı
2 yemek kaşıgı zeytinyağı
2 yemek kaşıgı toz çam fıstığı
Bonfileleri biraz zeytinyağı ile ovun. Saat dinlendirin. Homend Grilliant'ı sıvı yağla yağladıktan sonra, 5. seviyede bonfilelerin her iki yüzünü kızartın. Ateşten alırken tuz ile kekik serpin ve son olarak da toz çam fıstğını etin üzerine gezdirin.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara Köfte Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg dana kıyma
2 dilim kepek ekmeği
Yarım kahve fincanı süt
1 adet orta boy soğanın suyu
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon, pulbiber
Yarım çay kaşığı kişniş, tozşeker, kekik
1 tatlı kaşığı tuz
TÜM köfte malzemesini iyice yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil verin. Izgaranın üzerine yerleştirip, pişirin.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara Pecorino Peynirli Salata Tarifi (4 kişilik)
1 paket Akdeniz yeşilliği
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz, karabiber
8-10 adet kiraz domates
150 gram enginar kalbi
200 gram pecorino peyniri
4-5 dal fesleğen, 2-3 dal dereotu
AKDENİZ yeşilliğini, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Domates ve enginarları ikiye bölerek Akdeniz yeşilliğinin üzerine yerleştirin. Pecorino peyniri küp doğrayarak yağsız tavada kızartın. Peyniri, kıydığınız fesleğeni ve dereotunu da ilave ederek servis yapın.
Izgarada pişen leziz tarifler
Karamelli Domates Eşliğinde Zencefilli Tavuk Izgara Tarifi (4 kişilik)
4 adet ince dövülmüş
tavuk göğüs eti
Marinat için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 adet soğanın suyu
(arzuya bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1’er çay kaşığı yenibahar,
pulbiber, karabiber ve tuz
Üzerine:
7-8 adet küçük sivri biber
Karamelli domatesler için:
100 gram kiraz domates
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
4 dilim kepek ekmeği
MARİNATI hazırlamak için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Tavukları içine koyup 2 saat buzdolabında bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada arkalı önlü kızartın. Karamelli domatesler için, domatesleri ikiye bölüp üzerine su ekledikten sonra 10 dakika orta ateşte pişirin. Şekeri serpip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Diğer taraftan sivri biberleri közleyin. Ekmekleri kızartıp domatesleri üzerlerine dökün. Tavukları servis tabağına alıp közlenmiş biber ve karamelli domatesli ekmeklerle birlikte servis yapın.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara Yufkalı Köfte Tarifi (4 kişilik)
300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek içi
1 tatlı kaşığı tepeleme
file antepfıstığı
1 çay kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
HER iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara sebzeler Tarifi (4 kişilik)
3 adet patlıcan
3 adet kabak
3 adet havuç
6 adet dolmalık biber
1 kg kırmızı biber
PATLICAN, kabak ve havuçları uzunlamasına incecik dilimleyin. Dolmalık biberleri ikiye bölün. Izgarada sebzeleri pişirin (yağ koymadan). Ardından küçük doğradığınız sebzeleri kalıplara yerleştirin. Kırmızı biberi fırında yumuşayana kadar pişirip, kabuklarını soyun. Robottan geçirip püre haline getirin. Aşağıdaki tarife göre hazırlayın.
Izgara sebze için sos: 1 diş sarmısağın suyu, 3 çorba kaşığı balsamik sirke, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım su bardağı sızma zeytinyağını karıştırın. Bu sosla, kalıplara koyduğunuz sebzeleri iyice ıslatın. Kalan sosu kırmızı bibere ekleyin ve tekrar karıştırın. Sebzeler 1 gün önceden hazırlanabilir. Servis yaparken, kırmızı biberli sosu hafif ılıtın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara Tavuklu Salata Tarifi (2 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
1 adet göbek marul
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı dilimlenmiş
siyah zeytin
Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1’er çay kaşığı tuz, kekik ve sumak
GÖBEK marulu incecik doğrayarak salata kabına alın. Salatalıkları uzunlamasına çarpraz şekilde doğrayıp marulun üzerine dizin. Tavuk göğsünü ızgarada 10 dakika pişirin. Parmak kalınlığında dilimleyip salataya ilave edin. Mısır ve zeytini üzerine serpiştirin. Sosu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, tuz, kekik ve sumağı iyice karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara Patates Mücveri Tarifi (6 kişilik)
4 adet orta boy patates
1’er adet soğan, havuç ve kabak
1 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Yarım demet maydanoz
2-3 dal taze ya da 1 çay kaşığı kuru
fesleğen
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
6 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Üzerine:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Süslemek için:
1’er adet dolmalık
yeşil, kırmızı biber, havuç ve kabak
Birkaç dal fesleğen ve maydanoz
Patatesleri haşlayıp derin bir kaba alın ve ezin. Soğan, kırmızı biber, havuç, dolmalık biber, kabak, maydanoz ve fesleğeni birlikte blenderden geçirip patateslere ekleyin. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca ilave edip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp bir parmak kalınlığında yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Üstlerine fırça ile sıvıyağ sürüp, fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirin. Süsleme malzemelerinden kabak ve havucu halka doğrayın. Biberleri ikiye bölün. Hepsini birlikte 10 dakika ağır ateşte haşlayın. Sebzelerle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar