İştah kabartan bir mönü

BALKABAKLI PROFİTEROL(8 Kişilik)

Hamuru için: 1 su bardağı su, 50 gram tereyağı, 1 adet kesmeşeker, yarım çay kaşığı tuz, 1 su bardağı un, 3 adet yumurta, içine: 1 kg temizlenmiş balkabağı, bir buçuk su bardağı tozşeker, 3-4 çorba kaşığı su, 125 gram labne peyniri, üzeri için: 1 paket hazır çikolata sos

Dilimlenmiş balkabağını tencereye alın. Tozşeker ve su ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya dek pişirin. Püre haline getirin. Üzerine labne peyniri ilave edin ve çatalla ezerek karıştırın. Ezme sırasında kabağın kıvamı fazla sert gelirse, hafif yumuşayana dek balkabağının şerbetinden ekleyin. Profiterol hamuru için su, tereyağı, kesmeşeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu hızlıca döküp karıştırın. Ocağın altını kısıp, sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp, ılınana dek karıştırın. 1 adet yumurta ekleyip, mikser yardımıyla karıştırın. Kalan 2 adet yumurtayı da teker teker ekleyip karıştırın. Buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirin. Hamurdan, tepeleme 1 çay kaşığı alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamura da aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Isıyı 150 dereceye düşürüp, 15 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp, 15 dakika içinde dinlendirin. Soğuk hamurları kopmayacak şekilde enlemesine ikiye bölün. Ortalarına balkabaklı püreyi pay edin. Hazır çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Profiterollerin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...