Domatesli Otlu Pilav Tarifi

KOLAY 10 DAKİKA 8 KİŞİLİK

Ana yemeklerin en güzel yancısı pilav, bazen başlı başına bir ana yemek haline dönüşebiliyor. Farklı yorumu ve lezzetiyle domatesli otlu pilav tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci tuzlu ılık suda 30 dakika dinlendirin. Süzüp sudan geçirin.

  • 2

    Zeytinyağını pilav tenceresine alıp kıyılmış sarmısağı soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates, kesmeşeker ve tuz ilave edip, orta ateşte domates yumuşayıp suyunu bırakana dek pişirin.

  • 3

    Pirinci tencereye ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...