İspanyol Mutfağı
GASPACHO(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 su bardağı domates suyu
4 adet küp doğranmış domates
2 adet küp doğranmış kırmızı soğan
3 diş sarmısak
1 adet küp doğranmış salatalık
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 adet küp doğranmış kırmızı biber
Yarım demet kıyılmış dereotu
4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Üzeri için:
2’şer adet salatalık, domates ve kırmızı biber
1 adet soğan
Hazırlanışı:
Domates suyu, domates, soğan, sarmısak, salatalık, üzüm sirkesi, kırmızı biber, dereotu ve zeytinyağını blenderden geçirin. Tuz ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına pay edin. Üzeri için salatalık, domates ve kırmızı biberi küp doğrayın. Soğanı kıyın. Tümünü harmanlayıp, her tabağın üzerine 3'er çorba kaşığı ekleyin. Soğuk servis yapın.
İspanyol Mutfağı
YUMURTALI TAPAS(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet katı haşlanmış yumurta sarısı
50 gram beyaz peynir
100 gram doğranmış siyah zeytin
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
Servis için:
Kızarmış ekmek dilimleri
Hazırlanışı:
Yumurta sarısı, beyaz peynir, siyah zeytin, kaşar peyniri, zeytinyağı, mayonez, karabiber ve tuzu geniş bir kaba alıp, çatal yardımıyla ezin. Karışımı kızarmış ekmek dilimlerinin üzerlerine sürüp servis yapın.
İspanyol Mutfağı
KREM KATALAN(4 Kişilik)
Malzemeler:
İki buçuk su bardağı süt
Çubuk tarçın (bezelye tanesi kadar)
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
6 adet yumurta
Hazırlanışı:
Süt, tarçın, limon kabuğu ve tozşekeri karıştırarak ocağa alın. Hafif ateşte, kaynatmadan pişmeye bırakın. Ayrı bir kaba yumurta sarıları ile 2 çorba kaşığı tozşeker ve mısır nişastasını alarak karıştırın. Ocaktaki sütten 1 çorba kaşığı alarak yumurtaların bulunduğu kaba aktarın. Kaynama öncesi süte, bu karışımı azar azar ekleyin. Katılaşmadan ocaktan alarak güveç kaplarına aktarın. Soğuması için buzdolabına yerleştirin. Servis öncesi üzerine tozşeker serpin. Kızdırılmış bir metal yardımıyla ya da fırının ızgarasında tozşekeri yakın ve servis yapın.
İspanyol Mutfağı
ZEYTİNLİ TAPAS(4 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram kıyılmış siyah zeytin
3 diş kıyılmış sarmısak
4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış kişniş
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı pulbiber
Servis için:
Kızarmış ekmek dilimleri
Hazırlanışı:
Zeytin, sarmısak, maydanoz, kişniş, zeytinyağı, sirke ve pulbiberi iyice karıştırın. Karışımı ekme dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın.
İspanyol Mutfağı
DOMATES SOSLU KÖFTE(4 Kişilik)
Malzemeler:
300 gram kıyma
5 diş ezilmiş sarmısak
2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Domates sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet küp doğranmış domates
1 çay kaşığı kıyılmış kişniş
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarım çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz
Servis için:
Kızarmış ekmek dilimleri
Hazırlanışı:
Kıyma, sarmısak, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Harçtan kayısı büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Köfteleri kızgın sıvıyağda kızartıp servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar