İspanya esintisi
Akdeniz Mutfağından etkilenerek ortaya çıkan İspanya Mutfağında kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
KREM KATALAN(4 Kişilik)
2 kahve fincanı süt, 1 adet çubuk tarçın, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çay fincanı tozşeker, 4 adet yumurta sarısı, üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker
Süt, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin üzerine döküp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler