Işgın sebzesinin şaşırtan faydaları!
Kent yaşamında sofralarımızda yeri olmayan ışgın, aslında Anadolu insanının pek de yabancı olmadığı bir sebze. Araştırmalar ışgının sağlığa birçok faydası olduğunu söylüyor.
Üzerinde birçok araştırma yapılan ışgının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Üstelik bu pek bilmediğimiz bitki ile çeşit çeşit yemekler, tatlılar, reçel ve şurup yapılıyor.
Kent yaşamında sofralarımızda yeri olmayan ışgın, aslında Anadolu insanının pek de yabancı olmadığı bir sebze. Araştırmalar ışgının sağlığa birçok faydası olduğunu söylüyor.
Üzerinde birçok araştırma yapılan ışgının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Üstelik bu pek bilmediğimiz bitki ile çeşit çeşit yemekler, tatlılar, reçel ve şurup yapılıyor.
Işgın sebzesinin şaşırtan faydaları!
Taze iken dış kabuğu soyularak sebze gibi yenen gövde kısmı, bazı yörelerde sindirimi kolaylaştırıcı olarak yemeklerden sonra alınıyor. Diyabet, kolesterol ve mide hastalıkları için kullanılıyor. Ayrıca ışgın kökü kurutulup öğütüldükten sonra, yoğurtla karıştırılıp yüzdeki sivilce ve lekelere karşı da kullanılıyor.
TARİF DETAY