Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Yapılışı
TEREYAĞININ yarısını tavaya alıp, dilimlenmiş kestane mantarını soteleyin. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp, kıyılmış soğanı karamelize olana dek soteleyin. Pirinci yıkamadan ekleyip kavurun. Şarap, tuz, karabiber ve 1 kahve fincanı suda erittiğiniz safranı ilave edin. Pirinç şarabı çekince, mantarı
ekleyin. 1 çorba kepçesi et suyu ilave edin. Pirinç suyu çektikçe birer kepçe ekleyerek, et suyu bitene kadar işlemi tekrarlayın. Pirinç hafif sulu ve diri (al dente) hale gelince ocaktan alın. Üzerine parmesan peynirinin yarısını serpiştirin. Bonfile için zeytinyağından yarım çorba kaşığını kenara ayırın.
Kalan zeytinyağı, sarmısak ve yoğurdu karıştırıp, 3-4 cm kalınlığında dilimlenmiş bonfileyi ekleyin. İyice karıştırıp, 8-10 saat dinlendirin. Daha sonra ızgarada önlü arkalı pişirin. Deniz tuzu ekleyip kenara alın.
Hindi göğüs etini jülyen doğrayıp, kenara ayırdığınız yarım çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazları buharda 10 dakika haşlayıp, buzlu suya çıkarın. Daha sonra suyunu süzün. Risottoyu servis tabağına alın. Üzerine bonfileyi yerleştirin. Yanına hindi ve kuşkonmaz koyun. Taze kekikle süsleyip servis yapın.
Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Yapılışı
TEREYAĞININ yarısını tavaya alıp, dilimlenmiş kestane mantarını soteleyin. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp, kıyılmış soğanı karamelize olana dek soteleyin. Pirinci yıkamadan ekleyip kavurun. Şarap, tuz, karabiber ve 1 kahve fincanı suda erittiğiniz safranı ilave edin. Pirinç şarabı çekince, mantarı
ekleyin. 1 çorba kepçesi et suyu ilave edin. Pirinç suyu çektikçe birer kepçe ekleyerek, et suyu bitene kadar işlemi tekrarlayın. Pirinç hafif sulu ve diri (al dente) hale gelince ocaktan alın. Üzerine parmesan peynirinin yarısını serpiştirin. Bonfile için zeytinyağından yarım çorba kaşığını kenara ayırın.
Kalan zeytinyağı, sarmısak ve yoğurdu karıştırıp, 3-4 cm kalınlığında dilimlenmiş bonfileyi ekleyin. İyice karıştırıp, 8-10 saat dinlendirin. Daha sonra ızgarada önlü arkalı pişirin. Deniz tuzu ekleyip kenara alın.
Hindi göğüs etini jülyen doğrayıp, kenara ayırdığınız yarım çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazları buharda 10 dakika haşlayıp, buzlu suya çıkarın. Daha sonra suyunu süzün. Risottoyu servis tabağına alın. Üzerine bonfileyi yerleştirin. Yanına hindi ve kuşkonmaz koyun. Taze kekikle süsleyip servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Portakallı Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
5 dilim bonfile (ince şeritler halinde doğranmış)
2 adet büyük portakal
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam yağı
2 adet orta boy havuç
3 dal taze soğan
2 çorba kaşığı soya sos
Portakallı Bonfile Yapılışı
Kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra marine suyunu bir başka kaba alarak, etleri hafif kızdırılmış sıvıyağ ve susam yağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra yine ince şerit şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Taze soğanları, yeşil kısımları da dahil olacak şekilde kıyın ve tavaya ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra soya sos ve marine suyunu da ilave ederek, 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aşçının notu: Etlerin pişip pişmediğini, tadarak da kontrol edip pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Bu yemeği pilav ya da sade makarna ile servis yapabilirsiniz.
TARİF DETAY