Herse

Herse

Konya'nın çok bilinmeyen muhteşem lezzeti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün.Geniş bir tencereye eti dizin ve üzerine buğdayı dökün.Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte arada bir karıştırarak özleşene kadar (suyu azalırsa sıcak su ekleyerek)pişirin.

  • 2

    Tuzunu ayarlayın ve buğday ile et piştikten sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağında yaktığınız toz kırmızı biberi gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...