Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak
Çok az sıvıyağ
Dilediğiniz boyda ekmek çeşitleri
Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
Tuz
karabiber
kekik
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte Yapılışı
BİR kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına dizdiğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin.
Tavadaki yağı döküp, aynı tavada 1 çay bardağı zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği, sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler