Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak
Çok az sıvıyağ
Dilediğiniz boyda ekmek çeşitleri
Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
Tuz
karabiber
kekik
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte Yapılışı
BİR kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına dizdiğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin.
Tavadaki yağı döküp, aynı tavada 1 çay bardağı zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği, sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Sebzeli Köfte
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma,
1 adet soğan
Yarım ekmek içi,
1 adet yumurta
Maydanoz,
tuz,
karabiber
1 su bardağı patates
1 su bardağı havuç(küçük doğranıp haşlanmış)
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı salça
Tuz,
karabiber,
dereotu
Sebzeli Köfte Yapılışı
Öncelikle kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, suyu sıkılmış ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak parmak şekli verin. Köfteleri yağsız tavada kızartın.
Ardından bir tencereye koyun. Üzerine patatesli-havuçlu garnitürü ekleyin. Bezelye ilave edin. Tereyağında unu kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Bu malzemeyi köftelerin üzerine ilave edin ve orta ateşte pişirin. Daha sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri