Her öğüne yakışır...
SUCUK İSKENDER
2 adet parmak sucuğu boylamasına incecik dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. 3 dilim küp doğranmış ekmeği fırında veya yapışmaz yüzeyli tavada kızartıp, servis tabağına alın. Üzerine 2 çorba kaşığı süzme yoğurt yayın. Daha sonra sucuğu yerleştirin. Sos için 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı suyu karıştırarak fokurdatın. Sosu sucuğun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Her öğüne yakışır...
SUCUK DOLMASI
Bir adet parmak sucuğun dış kabuğunu çıkarmadan üzerinden küçük bir kapak kesin. Sebze oyacağı ile içini çıkarıp kenara alın. Üç adet parmak sucuğu da aynı şekilde hazırlayın. Ayrı bir yerde 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta akı, 6 dal kıyılmış dereotu ve 1 çay kaşığı pulbiberi iyice karıştırın. Karışımı sucukların içlerine iyice bastırarak yerleştirin. Daha sonra sucuğun üzerindeki zarını çıkarın. Yapışmaz yüzeyli tavada veya fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri