Hem göze,hem damağa...

Çay saatlerini dostlarınız için görsel ve leziz bir şölene dönüştürmek için tatlı-tuzlu tarifler...

ISPANAKLI DOLAMA BÖREĞİ(8-10 Kişilik)

Hamuru için:

Üç buçuk su bardağı un

2 adet yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı su

İçi için: Yarım kg haşlanmış ıspanak

Tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri için: 3 adet yumurta sarısı

Derin bir kaba unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan harmanlayın. Daha sonra kabın kenarındaki un ve suyu ekleyip tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her parçadan dört adet beze koparın ve üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurları oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın. İç harç için, iri kıyılmış ıspanağı tuz, karabiber ve pulbiberle karıştırın. Açtığınız yufkanın bir ucuna ıspanaklı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasına rulo yufkayı gül şekli vererek yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Çırpılmış yumurtayı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...