Helva
KAŞIK HELVASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 su bardağı un
250 gram tereyağı
2 su bardağı süt veya su
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Un ekleyip rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Üzerine kaynar süt veya su ekleyip karıştırın. Sütü çekince tozşeker ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla şekil verip servis yapın.
Helva
PORTAKALLI İRMİK HELVASI(12 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket irmik
250 gram tereyağı ve margarin karışımı
1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Hindistancevizi, portakal kabuğu ve ince çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
Fıstık ve irmiği yağla birlikte kavurun. Karamel rengini alınca, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Biraz daha kavurup ateşten alın. Sütü ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra tozşekeri ekleyin. Yarım saat dinlendirin ve servis tabağına alın. Rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve ince çekilmiş cevizle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri