Helva

KAŞIK HELVASI(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

4 su bardağı un

250 gram tereyağı

2 su bardağı süt veya su

2 su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı:

Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Un ekleyip rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Üzerine kaynar süt veya su ekleyip karıştırın. Sütü çekince tozşeker ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla şekil verip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...