Helva

KAŞIK HELVASI(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

4 su bardağı un

250 gram tereyağı

2 su bardağı süt veya su

2 su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı:

Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Un ekleyip rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Üzerine kaynar süt veya su ekleyip karıştırın. Sütü çekince tozşeker ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla şekil verip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...