Harika yeni yıl tatlıları
Yılbaşı Pastası Tarifi (10 kişilik)
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
Üç buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kahve likörü
1 su bardağı şeker şurubu
Krem şanti için:
Bir buçuk su bardağı krema
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı neskafe
İç kreması için: 1 su bardağı süt
Altı buçuk çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk çorba kaşığı neskafe
Kremabör için: 250 gram margarin
1 su bardağından bir parmak fazla pudraşekeri
1 çorba kaşığı neskafe
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
MİKSER yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın. Ayrı bir yerde un ve nişastayı karıştırın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x20 cm ebadında bir tepsinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-9 dakika pişirip fırından alarak soğumaya bırakın. Kahve likörü ile şeker şurubunu karıştırın. Fırça yardımı ile pandispanyanın üzerine sürün. Son olarak üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Rulo şeklinde sararak buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda kahve karışımlı kremabör ile üzerini sıvayın. Çatalla çizikler atarak şekil verin. Daha sonra hazırladığınız çikolata dekorları ile süsleyin.
Krem şanti için: Krema, tozşeker ve ılık sütle açılmış neskafeyi karıştırın. Oluşan krem şantinin yarısı kremanın, kalan yarısı kremabörün hazırlanışında kullanılacak.
Kremanın yapılışı: Süt, tozşeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Margarini 4-5 dakika mikserde çırpın. Soğuttuğunuz kremaya ilave edin. Neskafeyi az miktardaki sütle açarak kremaya ekleyin. Son olarak krem şantinin yarısını ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırın.
Kremabörü hazırlamak için: Margarin ve pudraşekerini oda sıcaklığında 12-15 dakika kabarana dek çırpın. Neskafeyi ılık sütle açarak ilave edin. Kalan krem şantiyle karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Yılbaşı Pastası Tarifi (10 kişilik)
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
Üç buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kahve likörü
1 su bardağı şeker şurubu
Krem şanti için:
Bir buçuk su bardağı krema
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı neskafe
İç kreması için: 1 su bardağı süt
Altı buçuk çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk çorba kaşığı neskafe
Kremabör için: 250 gram margarin
1 su bardağından bir parmak fazla pudraşekeri
1 çorba kaşığı neskafe
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
MİKSER yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın. Ayrı bir yerde un ve nişastayı karıştırın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x20 cm ebadında bir tepsinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-9 dakika pişirip fırından alarak soğumaya bırakın. Kahve likörü ile şeker şurubunu karıştırın. Fırça yardımı ile pandispanyanın üzerine sürün. Son olarak üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Rulo şeklinde sararak buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda kahve karışımlı kremabör ile üzerini sıvayın. Çatalla çizikler atarak şekil verin. Daha sonra hazırladığınız çikolata dekorları ile süsleyin.
Krem şanti için: Krema, tozşeker ve ılık sütle açılmış neskafeyi karıştırın. Oluşan krem şantinin yarısı kremanın, kalan yarısı kremabörün hazırlanışında kullanılacak.
Kremanın yapılışı: Süt, tozşeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Margarini 4-5 dakika mikserde çırpın. Soğuttuğunuz kremaya ilave edin. Neskafeyi az miktardaki sütle açarak kremaya ekleyin. Son olarak krem şantinin yarısını ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırın.
Kremabörü hazırlamak için: Margarin ve pudraşekerini oda sıcaklığında 12-15 dakika kabarana dek çırpın. Neskafeyi ılık sütle açarak ilave edin. Kalan krem şantiyle karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Harika yeni yıl tatlıları
Kütük Pasta Tarifi (8 kişilik)
4 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
1’er su bardağı un ve süt
Krema için: Yarım litre süt
2 çay bardağı tozşeker
3 adet yumurta l 2 çay bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 paket vanilya l 50 gram tereyağı
Süslemek için:
1 kutu (200 ml) krema
3 paket (80 gramlık) bitter çikolata
Üzerine: Pudraşekeri
ÖNCELİKLE pastanın keki için yumurtaları derin bir kapta mikserle iyice çırpın. Pudraşekerini ilave edip, çırpmaya devam edin. Mikserin hızını azaltıp unu ekleyin ve çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hamuru yayın. Spatula ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında sürekli kontrol ederek pişirin (çabuk pişeceği için kontrol etmek gerekir). Tezgaha temiz bir örtü serin ve pişen keki ters çevirip, çıkarın. Üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça alın ve sütle üzerini ıslatın. Krema için bir tencereye süt ve tozşekeri alın. Tozşeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan bir kasede 2 adet yumurta sarısı, 1 adet yumurta, un, vanilya ve ılık suyu çırpın. Ilık sütün içine, çırptığınız karışımı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Ilınmış kekin üzerine kremayı sürün. Pastayı alttaki bez yardımıyla kıvırarak rulo haline getirin ve servis tabağına alın. Rulonuza kütük şekli verin. Üzerini süslemek için kremayı kaynamayacak şekilde ısıtın. İçine küçük parçalara ayrılmış bitter çikolatayı katın ve karıştırın. Çikolata iyice eridikten sonra mikserle 6-7 dakika çırpın. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra pastanızı süsleyin. Üzerine pudraşekeri serpin.
Harika yeni yıl tatlıları
Kedidilli Vişneli Pasta Tarifi (8 kişilik)
2 su bardağı krem şanti
300 gram dondurulmuş vişne + 50 gram vişne
1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
35-40 adet küçük boy kedidili bisküvi
Kakaolu pandispanya için: 5 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak fazla tozşeker
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
Bir buçuk çorba kaşığı eritilmiş margarin
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
Krem patisserie için: 1 su bardağı süt
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
Vanilya
Islatmak için: 2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
Üzeri için: Çikolata sos, vişne taneleri
Pandispanya için yumurta ve tozşekeri mikser yardımıyla çırpın. Un ve kakaoyu harmanlayıp ilave edin. Margarin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı kare bir kalıba boşaltıp, Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krem patisserie için sütü ısıtın. Ayrı bir yerde yumurta, un, tozşeker ve 1 çorba kaşığı sıcak sütü çırpıp, azar azar ve sürekli karıştırarak süte ekleyin. 2 dakika pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip, ocaktan alın ve soğutun. Geniş bir kaba alıp, 5-6 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Pandispanyayı ıslatmak için tozşeker ve ılık suyu karıştırıp şeker şurubu hazırlayın ve pandispanyayı ıslatın. Servis tabağına alıp, ilk katına krem patisserie'yi yayın. 50 gram vişneyi kremanın üzerine serpiştirin. Bir miktar krem şanti ile sıvayıp, diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Onun da üzerini krem şanti ile kapatın. Buzdolabında 20-25 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde 1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker ve 300 gram vişneyi benmari usulü, tozşeker eriyene dek pişirin. Mikserden geçirin. Buzdolabından aldığınız pandispanyanın kenarlarına kedidili bisküvi yerleştirin. Üzerine vişne sosu ve çikolata sosu gezdirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip, üzerini vişne taneleri ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Harika yeni yıl tatlıları
Muzlu Yılbaşı Pastası Tarifi (10 kişilik)
1 adet kakaolu hazır pandispanya
1 su bardağı elma suyu
Kreması için: 2 adet muz
İki buçuk su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
Kaplama hamuru için:
Bir buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı toz jöle
500 gram pudraşekeri
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için: 2 çorba kaşığı dondurulmuş frenk üzümü
1 tutam kırmızı gıda boyası
Çok küçük boy nane yaprakları
Yarım çay bardağı kıyılmış fındık
1 çorba kaşığı pudraşekeri
ÖNCELİKLE kremayı hazırlayın. Bunun için süt, yumurta sarısı, un ve tozşekeri çırpıp ocağa oturtun. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya, tereyağı ve ezilmiş muzu ilave edip karıştırın ve kenara alın. Pandispanyanın iki katını da elma suyu ile ıslatın. Alt katını servis tabağına alın. Muzlu kremayı üzerine yayıp ikinci katı kapatın. Krem şantiyi sütle çırpıp pastanın üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Kaplama hamurunu hazırlamak için, suyu ve jöleyi bir tencereye alıp ocağa oturtun. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp pudraşekerinin yarısını ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına gelince, kalan pudraşekerini de ekleyip hamur yapın ve düz bir zeminde yoğurun. Çok sertse bir parça su ekleyin. Hamurdan 1 avuç kadarını süsleme için kenara ayırın. Daha sonra pudraşekeri serpilmiş bir zeminde merdane yardımı ile pastanızı kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar açın. Açtığınız pudraşekerli hamurla pastayı kaplayıp buzdolabına koyun ve 2 saat dondurun. Kenara ayırdığınız pudraşekerli hamurun içine gıda boyasını ekleyip yeniden yoğurarak açın. Bir kurabiye kalıbı ile çam ağacı şeklinde bir parça çıkarın. Kalan hamurdan ince uzun şeritler hazırlayın. Pastanızı buzdolabından çıkarıp kestiğiniz uzun şeritleri yan kısımlarına yapıştırın. Çam ağacını pastanın ortasına koyun. Frenk üzümlerini üzerine serpin. Nane yapraklarını üzümlerin aralarına koyun. Kıyılmış fındıkları pastanın etrafına dökün. Pudraşekeri serperek servis yapın.
Aşçının notu: Pasta kaplama hamurunu hazırlarken su ve pudraşekerini azaltıp eksilterek kendinize göre, açabileceğiniz sertlikte ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hamuru streç filme sarıp bir ay buzdolabında saklayabilirsiniz.
Harika yeni yıl tatlıları
Panettone Noel Keki Tarifi (5 kişilik)
1 çorba kaşığı kuru maya
1/4 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı un + 4 veya
5 su bardağı un
2/3 su bardağı kuru üzüm
1/4 su bardağı brendi
5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy yumurta
4 adet yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
1/4 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
DERİN bir kapta mayayı suyla karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 6 saat dinlendirin. Başka bir kabın içinde kuru üzüm ve brendiyi 6 saat bekletin. Bu arada oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ve yumurtaları çırpın. Tozşeker, vanilya ve suyu da ekleyip karıştırın. Brendide beklettiğiniz üzümleri süzün. Brendiyi karışıma ekleyip karıştırın. Kuru üzümleri buzdolabında bekletin. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun. Yoğurma sırasında unu yavaş yavaş ilave edin. Hamur elastik oluncaya kadar un ekleyin. Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın. Bir bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin. Yarım çorba kaşığı un, kuş üzümü, limon ve portakal rendesini harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun. Derin bir fırın kabını yağlayın. Yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Harika yeni yıl tatlıları
Noel Keki Tarifi (8 kişilik 130 kcal)
3 adet yumurta
2 çay bardağı esmer şeker
Yarımşar çay bardağı sıvıyağ ve zeytinyağı
1 paket kakao
1 çay bardağı kahve
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir buçuk çay bardağı un
Bir buçuk çay bardağı esmer un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine:
Hindistancevizi
ÖNCE yumurta ve tozşekeri derin bir kabın içinde çırpın. Sıvıyağ ve zeytinyağı katıp çırpmaya devam edin. Kakao, kahve ve tarçını ilave edin. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bütün malzemeyi karıştırın. Yağlanmış çam ağacı şeklindeki bir kek kalıbına karışımı boşaltın (istediğiniz şekilde bir kek kalıbı olabilir). 150 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Harika yeni yıl tatlıları
Noel Orman Pastası Tarifi (8 kişilik)
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
Üç buçuk çorba kaşığı nişasta
Yağlı kağıt
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
Kreması için: 1 su bardağı süt
Altı buçuk çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Az miktarda vanilya
1.MİKSER yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın. Ayrı bir yerde un ile nişastayı karıştırın. 2.Yumurtayı mikserden bir kaba aktarın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x30 cm ebadında dikdörtgen bir tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün. 220 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin. 3.Bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün krema sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerini çikolata dekoru ve yılbaşı dekorları ile süsleyin.
Kremanın yapılışı: Süt, şeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Mikserde düşük devirde soğuyana kadar karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı: Çikolatayı 50 derece suda benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Aşçının notu: Kremaya isteğe göre altı buçuk çorba kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.