Harika 14 rulo lezzet
Kestaneli Zebra Rulo Pasta Tarifi (10 kişilik)
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
½ kahve fincanı ılık su
½ kabartmatozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
1/2 subardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket şanti
Üzeri için:
1 paket şanti
1 çay bardağı süt
Süsü için:
15 yaprak çikolata
15 tane kestane
Yumurtalar,şekerle beş dakika mikser yardımıyla çırpılır.Un,kabartmatozu,su eklenerek beş dakika daha mikserle çırpalır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız harçı eşit şekilde kağıdın üzerine yayalım.180 derecede önceden ısıtılmış fırında on dakika pişirelim. Sıcakken rulo yaptığımız pandispanyayı biraz bekletelim.
Tencerede iki bardak sütü yarım bardak şekerle kaynatalım. Ayrı bir kasede yumurta, iki kaşık un bir miktar sütle çırpılır boza kıvamına getirilir. Kaynama başlayan şekerli süte yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak yumurtalı karışımı ilave edlim. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişen kremaya vanilya ekleyerek mikserle biraz çırpalım. Ilınınca bir paket şanti ekleyip mikserle çırpalım.
Bir paket şantiyi sütle çırparak üzerini kaplamak için hazırlayalım.
Kestanelerin kabuklarını soyalım, bir bardak suda haşlayarak iç kabuklarınıda soyalım. Bir su bardağı su, üç yemek kaşığı şekerle kısık ateşte yumuşayıncaya kadar bekleyelim. Yumuşayan kestaneleri soğumaya bırakalım.
Rulo pandispanyamızı açalım, kağıdından ayıralım. Bir bardak limonata (süt, portakal suyu, gazoz olabilir) ile pandispanyanın her kısmına gelecek şekilde ıslayalım. Kremayı güzelce incecik serelim. Biraz şekerli suyla haşlanmış kestaneleri parça parça bölelim, beş yaprak çikolatayıda parçalayalım kremanın üzerine serpeleyelim ve rulo yaparak pastamızı buzdolabında üç saat bekletelim. Dinlenen pastanın dışını şantiyle kaplıyalım. Benmari usulüyle erittiğimiz çikolata ile şantinin üzerine zebra şekli verelim. Kalan çikolataya bütün kestaneleri bulayalım soğukta donmasını bekleyelim ve pastanın üzerine sırayla dizelim. Pastamız bir gün dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Harika 14 rulo lezzet
Rulo Köfte Tarifi (10 kişilik)
1 kg yağsız kıyma
2 adet yumurta
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İçi için:
2 adet katı haşlanmış yumurta
2 adet havuç
YUMARTALARDAN birinin akını ve sarısını ayırın. Kıyma, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet yumurta, ufalanmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Havuçları haşlayıp, ortadan ikiye kesin. Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesin. Yoğurduğunuz köfte harcını streç film üzerine dikdörtgen olacak şekilde açın. İçine yumurta ve havuçları yerleştirip, köfte harcını rulo şeklinde sarın. Kalan yumurta akını harcın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin. Garnitürle, sıcak olarak servis yapın.
Harika 14 rulo lezzet
Rulo Omlet Tarifi (4 kişilik)
150 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı margarin
PEYNİRLERİ rendeleyin. Maydanozu kıyıp, karabiber ile karıştırın. Peynirleri de bu karışıma ekleyip, harmanlayın. Ayrı bir yerde yumurta, un ve tuzu çırpın. Çırpma sırasında unun topaklanmamasına dikkat edin. Yapışmaz yüzeyli büyük boy tavayı kızdırın. Margarini tavada eritip, karışımı tavaya dökün. Üzerinin pişmesine yakın, peynirli karışımı üzerine serin. 1-2 saniye daha pişirip, ocaktan kaldırın. Omleti tavadan alıp, rulo şeklinde sarın. Dilimleyip, servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler