Hafifleyin!
YEŞİL MERCİMEK SALATASI(4 Kişilik)(120 kalori)
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
Üç buçuk su bardağı su
3 adet domates
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet sivri biber
Sos için:
5-6 diş sarmısak
1 çay kaşığı kuru nane
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu, Tuz
Yapılışı:
Mercimeği bir gece öncesinden 2 su bardağı suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve düdüklü tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edip, 15 dakika pişirin. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve sivri biberi ilave edip karıştırın. Sos için, ayıklanmış sarmısağı, nane ve tuz ile birlikte havanda dövün. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, içine sarmısaklı karışımı katın. Mercimek salatasının üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Tatların birbirine karışması için buzdolabında 15-20 dakika bekletip, servis yapın.
Hafifleyin!
DOMATES SOSLU BİFTEK(4 Kişilik)(220 kalori)
Malzemeler:
4 parça biftek
5 adet domates
5-6 diş rendelenmiş sarmısak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kekik, Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Biftekleri kekik, karabiber ve tuz karışımı ile harmanlayıp, yarım saat bekletin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tava veya ızgarada hafifçe önlü-arkalı kızartın. Sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine biftekleri dizin. Rendelenmiş domatesi sarmısakla karıştırın ve etlerin üzerini bu sosla kaplayın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hafifleyin!
ANTİOKSİDAN AYRAN(4 Kişilik)(100 kalori)
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
10-12 dal maydanoz
2 su bardağı su
Bir tutam tuz
Buz
Yapılışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu yoğurtla birlikte blenderden geçirin. Su ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Ayranı bardaklara pay edip, buz ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri