Hafifleyin!
YEŞİL MERCİMEK SALATASI(4 Kişilik)(120 kalori)
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
Üç buçuk su bardağı su
3 adet domates
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet sivri biber
Sos için:
5-6 diş sarmısak
1 çay kaşığı kuru nane
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu, Tuz
Yapılışı:
Mercimeği bir gece öncesinden 2 su bardağı suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve düdüklü tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edip, 15 dakika pişirin. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve sivri biberi ilave edip karıştırın. Sos için, ayıklanmış sarmısağı, nane ve tuz ile birlikte havanda dövün. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, içine sarmısaklı karışımı katın. Mercimek salatasının üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Tatların birbirine karışması için buzdolabında 15-20 dakika bekletip, servis yapın.
Hafifleyin!
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI(4 Kişilik)(100 kalori)
Malzemeler:
5 adet domates
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı pirinç
Bir tutam tuz
5-6 dal nane
Yapılışı:
Rendelenmiş soğan ve sıvıyağı bir tencereye alıp orta ateşte kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edip, kavurmayı sürdürün. Kaynamış suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Daha sonra pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Tuz ve ince kıyılmış naneyi tencereye ekleyip karıştırın.Sıcak olarak servis yapın.
Hafifleyin!
ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI(4 Kişilik)(200 kalori)
Malzemeler:
4 adet kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarımşar demet maydanoz ve nane
Yarım su bardağı pirinç
2 adet küçük boy domates
Tuz, Karabiber
Yeteri kadar sıcak su
Süslemek için: Limon ve maydanoz
Yapılışı:
Ayıklanmış kabakları ortadan ikiye kesin. Bir kabak oyacağı ile içlerini temizleyip kenara alın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı hafifçe kavurun. Kuşüzümü, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Pirinç ve yarım su bardağı sıcak su ilave ederek, 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra, hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Her kabağın üzerini dilimlenmiş domates ile kapatıp, tencereye dizin. Dolmaların üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Limon dilimi ve maydanozla süsleyip, servis yapın.
Hafifleyin!
DOMATES SOSLU BİFTEK(4 Kişilik)(220 kalori)
Malzemeler:
4 parça biftek
5 adet domates
5-6 diş rendelenmiş sarmısak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kekik, Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Biftekleri kekik, karabiber ve tuz karışımı ile harmanlayıp, yarım saat bekletin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tava veya ızgarada hafifçe önlü-arkalı kızartın. Sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine biftekleri dizin. Rendelenmiş domatesi sarmısakla karıştırın ve etlerin üzerini bu sosla kaplayın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hafifleyin!
ANTİOKSİDAN AYRAN(4 Kişilik)(100 kalori)
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
10-12 dal maydanoz
2 su bardağı su
Bir tutam tuz
Buz
Yapılışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu yoğurtla birlikte blenderden geçirin. Su ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Ayranı bardaklara pay edip, buz ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler