Güveç yemekleri
Lezzeti bir kat daha artıran, evde de kolayca uygulanabilecek güveç tarifleri...
Lezzeti bir kat daha artıran, evde de kolayca uygulanabilecek güveç tarifleri...
ASMALI KÖFTE(4 Kişilik)
500 gram köftelik kıyma, 200 gram salamura asma yaprağı, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 diş dövülmüş sarmısak, tuz, kimyon, karabiber, sos için: 3 adet domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı su, üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir kasede kıyma, soğan, sarmısak, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak silindir köfteler hazırlayın. Köfteleri asma yaprağına sarın ve bir güveç kabına alın. Sos için rendelenmiş domates, salça ve suyu karıştırın. Asmalı köftelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın.
Güveç yemekleri
ÜSKÜP KEBABI(4 Kişilik)
500 gram kuşbaşı kuzu eti, 8-10 adet arpacık soğan, 3-4 diş ince kıyılmış sarmısak, 3-4 adet domates, 2 adet defne yaprağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 su bardağı su, 3-4 adet tane karabiber, tuz, pulbiber, hamuru için: 1 su bardağı un, aldığı kadar ılık su, tuz
Kuşbaşı kuzu etini bir kaba alın. Üzerine ayıklanmış arpacık soğan, sarmısak, rendelenmiş domates, defne yaprağı, eritilmiş tereyağı, biber salçası, tane karabiber, tuz ve pulbiber ilave edin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Etleri bu karışımda 1-2 saat marine edin. Daha sonra testi şeklinde veya orta büyüklükte bir güveç kabının içine etli karışımı boşaltın. 1 su bardağı su ilave edin. Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu bir kaba alın. Üzerine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açıp güvecin ağzını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin. Bulgur veya pirinç pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY