Güveç yemekleri

Lezzeti bir kat daha artıran, evde de kolayca uygulanabilecek güveç tarifleri...

ASMALI KÖFTE(4 Kişilik)

500 gram köftelik kıyma, 200 gram salamura asma yaprağı, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 diş dövülmüş sarmısak, tuz, kimyon, karabiber, sos için: 3 adet domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı su, üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Bir kasede kıyma, soğan, sarmısak, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak silindir köfteler hazırlayın. Köfteleri asma yaprağına sarın ve bir güveç kabına alın. Sos için rendelenmiş domates, salça ve suyu karıştırın. Asmalı köftelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...