Güneş çiçeği; ayçekirdeği

 Ayçekirdekli Tatlı Tarifi (10 adet)

 Hamuru için:
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kutu (200 ml) krema
1 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için:
1 su bardağı ayıklanmış ayçekirdeği
1 su bardağı ince dövülmüş fındık
1 adet yumurtanın akı
1 kahve fincanı tozşeker

Şerbeti için:
Üç buçuk su bardağı tozşeker
Üç buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu


ÖNCELİKLE hamur için yumurta sarısı, tereyağı, sıvıyağ, krema, sirke, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve ayçekirdeği formundaki kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.Üzeri için ayçekirdeği, fındık, 1 adet yumurtanın akı ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Bu karışımdan birer tatlı kaşığı alıp, ayçekirdeği şeklindeki hamurun ortasına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...