Güller diyarı Isparta' dan...
GÜL ŞERBETİ(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
15-20 adet kokulu pembe gül
5-6 adet gelincik
5-6 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeteri kadar su
Yeteri kadar tozşeker
Hazırlanışı:
Gülün beyaz, gelinciğin siyah dip kısımlarını kesin. İyice yıkadıktan sonra süzün ve kavanoza doldurun. Üzerine su ve limon tuzu koyun. Kapağını kapatıp, 15 gün boyunca güneş gören bir yerde bu şekilde bekletin. Kullanılacağı zaman 1 su bardağı suya, bir buçuk çorba kaşığı tozşeker katıp, karıştırın. Üzerine istediğiniz oranda gül şerbeti katın ve buz koyarak, servis yapın.
1
1
Güller diyarı Isparta' dan...
YALVAÇ KEŞKEĞİ(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg tuzlu kuru et ya da 1 kg kemikli kuzu eti
Yeteri kadar su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
Hazırlanışı:
TUZLU kuru etin tuzunun çıkması için suyun içinde 2 saat bekletin. Suyunu süzdükten sonra nohut ve buğdayla birlikte bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL