Gözlemeyi birde böyle deneyin
Sebzeli Mini Gözlemeler Tarifi (16 adet)
2 adet yufka
2 adet kabak,
2 adet havuç
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Çok az sıvıyağ
Sos için:
4 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşı ı sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak
Kabak, havuç ve soğanı küp küp doğrayın. Sıvıyağda sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soya sosu ilave ederek kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Soğuyan sebzeleri yufkanın geniş kenarına yayın. Geniş dikdörtgenler şeklinde sarın. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az yağda (dilerseniz yağ kullanmayabilirsiniz) kızartın. Sos için 2 diş sarmısağı ezip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Böreklerle birlikte servis yapın.
Sebzeli Mini Gözlemeler Tarifi (16 adet)
2 adet yufka
2 adet kabak,
2 adet havuç
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Çok az sıvıyağ
Sos için:
4 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşı ı sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak
Kabak, havuç ve soğanı küp küp doğrayın. Sıvıyağda sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soya sosu ilave ederek kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Soğuyan sebzeleri yufkanın geniş kenarına yayın. Geniş dikdörtgenler şeklinde sarın. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az yağda (dilerseniz yağ kullanmayabilirsiniz) kızartın. Sos için 2 diş sarmısağı ezip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Böreklerle birlikte servis yapın.
Gözlemeyi birde böyle deneyin
Balkabaklı Gözleme Tarifi (8 kişilik)
500 gram un
1 paket (40 gram) yaş maya
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yeteri kadar tuz
Harç için:
1 dilim haşlanmış balkabağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için: Tereyağı
MAYA, tozşeker, süt ve tuzu iyice karıştırın. Unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım ve sıvıyağ ekleyip, iyice yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Harç için soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Üzerine kıyılmış sarmısak ve püre haline getirilmiş balkabağı ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip, karıştırın. Hamurdan bezeler koparıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet açılmış hamurun kenarına balkabaklı harçtan koyup, hamurun diğer ucunu üzerine kapatın. Tüm hamur ve harç
bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her gözlemenin iki tarafına da bir parça tereyağı sürüp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Gözlemeyi birde böyle deneyin
Hamsili Kaygana Tarifi (5 kişilik)
250 gram ayıklanmış hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
3 adet yumurta, yarım kg süt
6-7 yaprak ince kıyılmış pazı
Yarımşar demet ince kıyılmış
taze nane ve maydanoz, tuz
5-6 dal ince kıyılmış taze soğan
Kızartmak için:
Sıvıyağ
DERİN bir kasede mısır unu, un ve yumurtayı bir çırpıcı ile iyice çırpın. Topaklanmaması için sütü yavaşça ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın. İnce kıyılmış hamsi, pazı, nane, maydanoz, taze soğan ve tuz ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın ve 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Hamsili karışımdan 1 kepçe koyun ve krep gibi her iki tarafını kızartın. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.