Gizemli iksir: zencefil
Sağlık açısından faydalarını saymakla bitmeyen zencefil ile hazırlanan tarifler...
ZENCEFİLLİ KURABİYE(8 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg un
2 tatlı kaşığı zencefil
Yarım su bardağından bir parmak
fazla esmer şeker
250 gram margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızılcık veya vişne marmelatı
Hazırlanışı:
Unu bir kaba eleyin. Zencefili, şekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin (bu kalıpları kartondan siz de hazırlayabilirsiniz). Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin. Tüm bisküvileri, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalplerin içine kızılcık veya vişne marmeladı doldurup, servis yapın.
Gizemli iksir: zencefil
ZENCEFİLLİ PATATES ÇORBASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg patates
1 adet havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim zencefil
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema, tuz
Hazırlanışı:
PATATES ve havucu temizleyip küp doğrayın. Pırasayı ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, havuç ve pırasayı ekleyin. Birkaç dakika kavurup patatesi ve dilim zencefili ilave edin. Karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, ılıtın. Çorbanın içinden süzerek 3 çorba kaşığı haşlanmış sebzeyi kenara ayırın. Tenceredeki çorbayı blenderden geçirin ve yeniden tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp, rendelenmiş zencefili çorbaya ilave edin ve karıştırın. Yoğurt ve kremayı çırpın. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine krema ve ayırdığınız tane sebzeleri pay ederek servis yapın.
TARİF DETAY